Sizzix snöflinga + Crafters Companion Acetate = julkort

Julkortsverkstaden är i full gång och jag har mycket att visa Er, så ni får ytterligare lite inspiration från mig idag 🙂

Tidigare i höst såg jag ett klipp, där ett fjärilskort skapades, av Crafters Companion. Jag har försökt hitta klippet för att visa er men jag har inte lyckats. Den filmen inspirerade i alla fall mig till att göra dessa kort med snöflingor. Idén har suttit länge i huvudet innan jag hade möjlighet att utföra den 🙂

Jag valde att jobba med den stora snöflingedien, med tillhörande embossingfolder, från Tim Holtz, Sizzix.
Jag har tagit bilder under processen för att ni enklare ska förstå hur jag gjort.Jag utgick från en kortbas och la dien över vikningen, med största delen av dien över framsidan av kortet. Sen ville jag stansa ut enbart den delen av snöflingan som var över framsidan.Det löser man genom att lägga plattorna, över framsidan av kortbasen, kant-i-kant med kortvikningen. Då blir det inget tryck över baksidan och den behålls intakt.Så här blev resultatet!Jag tog bort allt utom snöflingan från framsidan av kortet. Nästa steg var att embossa snöflingan men här gick det inte riktigt efter planen. Jag lyckades inte placera snöflingan med kortbasen i embossingfoldern. Så jag fick ändra min plan och istället stansa ut extra snöstjärnor som jag embossade. Visst är snöstjärnan helt oemotståndligt snygg!! De embossade snöstjärnorna kunde jag därefter limma fast över kortbasens snöstjärna. Överflödet klippte jag bort.Kortmonteringsdax!
Som framsida till korten, tillsammans med snöflingan, använde jag mig av Crafters Companions plast-/overhead-/acetate-papper med snöstjärnor (precis som i mitt tidigare inlägg). Det är kul att jobba med plast för man måste tänka lite annorlunda.
Jag har satt ett mönstrat papper som insida på kortet, och i det här sammanhanget blir ju insidan väldigt viktig 😉 Det första kortet fick även en snögubbe från Deep Red, färglagd med Spectrum Noir Illustrator, på insidan.Så här ser kortet ut på insidan. Jag stansade ut en skrivruta med hjälp av en die från Lawn Fawn.Grankvistpapperet från Kaisercraft är lite svåranvändbart, även om det är snyggt, tycker jag men i detta sammanhanget passade det perfekt!Snöstjärnorna gnuggade jag in med Nuvo mousse och med Prima Vax – det blir väldigt effektfullt. Dessutom luktar Primas vax så otroligt gott 😉Här ser ni effekten av mousse och vax lite tydligare.Det tredje kortet fick en insida med papper, föreställande stickat, från Lawn Fawn och även här letade sig en snögubbe in. Snöflingorna på insidan kortet är dies från Lawn Fawn.Jag älskar verkligen de här papperen, från Kaisercraft, med trämönster (bl a insidan på detta kortet). Så snygga och jag gillar den ovanliga färgsättningen på julserien – mintgrönt är knappast det första man kommer att tänka på när man pratar julfärg ;-). Hoppas jag inspirerat Er till att skapa lite julkort med snöstjärnor och plast-/overhead-/acetate-papper – det är kul!!

Scrappa lugnt!
På återseende om två veckor!

Material:

Lawn Fawn Custom Craft Die – Small stitched rectangles
Lawn Fawn Custom Craft Die – Mini Snowflakes
Deep Red Cling Stamp – Snowman Collection
Tonic Studios Essentials Simple Type Dies – Attraction Lower Case 1681E
Tim Holtz Sizzix Bigz Die W/A2 Texture Fades Folder – Layered Snowflake

Bazzill Cardstock
Kaisercraft – Mint Wishes (jag har använt papper ur det lilla blocket men de stora papperen funkar ju lika bra)
Lawn Fawn Petite Paper Pack 6×6 – Knit Picky

Crafters Companion Printed Acetate A4 – Snowflake 
Crafters Companion Spectrum Noir Illustrator  
Tonic Studios Nuvo Embellishments Mousse – Aquamarine 807N

Prima Finnabair Art Alchemy Opal Magic Wax  – Vintage Silk

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
EK Success Powder Tool Applicator
Provo Craft Cuttlebug Machine

Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Sizzix snöflinga + Crafters Companion Acetate = julkort

  1. dorte skriver:

    who ooh ooho ho super skønne kort du har lavet vild med dem. ha en go 1. Advent Søndag ;O))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *