Klet och kladd med Vit Gesso, Wax och lite bakgrunds stämplar

Denna veckan har jag gjort ett litet klet och kladd projekt. Inte det jag brukar göra men det är kul att göra något annat emellan åt. Grejer har jag ju redan hemma så det är ju bara att låta fantasin flöda.

Mitt projekt är ett fotokollage och jag tänkte använda mig av denna bakgrund. Jag var ju inte så nöjd med den här randiga bakgrunden den känns inte så kul om man håller på med scrapbooking. Min första idé var att täcka allt med Nuvo Mousse men det blev inte så bra som jag tänkt mig.

Mitt slutliga val blev att täcka allt med vit Gesso och det blev ju väldigt bra. Sen var ju bara den stora frågan vad gör man sen.

Jag valde att riva några färgglada mönsterpapper som jag hade kvar i en hög, från något som tidigare blivit över. För att få fast dem har jag använt Matt Medium och en pensel.

Då jag tycket att det blev på tok för skapt med mina remsor med cardstock la jag på nytt ett lager med vit Gesso.

Och för att sedan ta ner den vita lysande Gesson så tog jag ett finger och smetade på ett lager med Primas Wax-Old Silver. Den är så lätt att jobba med och passar på med det mesta, dessutom luktar den gott 🙂 .

Sen blev jag ju ändå inte riktigt nöjd det såg lite tomt ut och letade då upp en gammal stämpel från Tim Holz och lite lila Distress Oxide. Nu känns det bra igen 🙂 .

Här har jag letat upp lite dekorationer och ett alfabet som låg och skrotade hemma för att skriva vem jubilaren är.

Det färdiga resultatet blev så här när ramen kom på plats. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet och Kurt som fyllde 75 år blev väldigt glad för tavlan. Jag vill också passa på att tacka min DT-kollega Lisa för att hon hjälpt mig med att ”gömma” vissa av fotona, Tack snälla Lisa <3 .

 

Material:
Ranger Studio Multi-Medium 4 Ounces
Dina Wakley Media Gesso 118ml Jar – White
Prima Finnabair Art Alchemy Metallique Wax 20ml – Old Silver
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Seedless Preserves
Tim Holtz Cling Rubber Stamp Set

 

Det var allt från mig denna måndag och mitt bidrag med klet och kladd (okej inte riktigt så kletigt var det väl inte) . Visst är det stor skillnad från den tråkiga randiga bakgrunden som jag hade från början.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *