Kissing Teknik med Scribble Stick, Aqua Tint Ink och Distress Crayons

I väntan på att Vicki Boutins produkter från CHA kommer in till CiLi in Papers har jag försökt att härma hennes Kissing Teknik med både Scribble Stick, Aqua Tint Ink och Distress Crayons. Lite olika resultat blev det ju som ni kommer att se här. Jag har dessutom använt Vicki Boutins härliga Mixed Media Foundations Paper 12×12, ett tjock cardstock som är toppen för både ”klet och kladd” och även en hel del kortmakare använder dessa då det håller en så högkvalitet.

För att få lite olika underlag på mitt Mixed Media paper så har jag både använt Distress Collage Medium och Vit Gesso.

Kissing tekniken går ut på att man lägger ett lager med Crayons på ett plastunderlag, typ ett överblivet skydd till ett stämpelset eller någon typ av Acetat. Krita på och sedan spraya med vatten, för sedan över detta blöta på ditt Cardstock. Vicki Boutin säger att Kissing Teknik går ut på att kyssa pappret som när du kysser din mamma inte som när du kysser Brad Pitt 😉 jag ni fattar säkert..annars så sök på Youtube efter Vicki Boutin och Kissing Technique.

Den lila rutan uppe till vänster har använt mig av Aqua Tint Inks i lila och silver och har har jag inte ”prime:at” mitt Mixed Media Paper.  Den uppe till höger är mina Distress Crayons och den har jag ”prime:at” med Collage medium, tyvärr så blev jag inte alls nöjd med det här resultatet men det går ju att lägga på mer färg med Crayons:en. Den undre rutan är gjort med Scribble Sticks och den har jag  ”prime:at” med vit Gesso, snygga bakgrunder blev det i alla fall.

För att använda mina bakgrunder har jag här gjort ett lite mindre kort där jag färglagt en av det Crazy Dogs från Tim Holtz. Texten kommer från Letter It stämplarna och den lila script texten är en Stencil gjort med Distress Ink.

Här ser ni mitt sista kort med den lila bakgrunden, här har jag lagt ett lager med Modeling Paste genom den fina Scriptstencilen och den lite konfunderade Crazy Bird:en.

Material:
Vicki Boutin Mixed Media Foundations Paper 12X12 12/Pkg 140lb Smooth White
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Essentials
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Bright and Beautiful
Dina Wakley Media Scribble Sticks 12/Pkg
Tim Holtz Distress Crayon Set – Set #1
Tim Holtz Distress Collage Medium – Matte
Dina Wakley Media Gesso 118ml Jar – White Crayon Set – Set #1

Ranger Letter It Clear Stamp Set 4X6 – Thank You
Ranger Letter It Clear Stamp Set 4X6 – Celebration
Vicki Boutin Mixed Media Stencils 2X2.75 3/Pkg – All The Good Things
Prima Finnabair Art Basics Modeling Paste Tube 59ml – Opaque Matte
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Bird Crazy
Distress Oxide

 

Så i väntan på mina Art Crayons var jag ju sugen på att testa Kissing Tekniken och detta blev mina resultat med det som jag redan hade hemma. Så jag hoppas att ni känner er sugna på att också prova.

Det var allt denna måndagen, min dag hela dagen faktiskt 🙂 .

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *