Vad jag tar med mig på semestern – Prima Water soluble oil pastels

Godmorgon!

Då fortsätter jag på vår lilla temavecka med vad jag tar med mig på semestern.
Jag tar med mig min ask vattenlösliga oljepasteller från Prima! Kanske blir det lite annat smått och gott också eftersom jag aldrig lyckats åka iväg med bara EN grej… harkel. Det får alltså bli min Art Journal, oljepastellerna, en vit penna, några penslar, blomstämplar, textstämplar, gesso och soft matte medium. Då tror jag att jag är redo för att sätta ihop några sidor även på resande fot.


Kritorna är rätt mjuka så var inte så hårdhänt som jag var med sommarvarma kritor… ehm… men spara alla småbitar – allt går att använda! Man ritar enkelt av lite på en plastig yta eller som här på glasmattan.


Blöter upp med lite vatten och sen är det bara att måla. Jag preparerade min art journal med lite gesso först.


Här syns hela bakgrunden. Strukturen är gjord med modeling paste och en stencil från Tim Holtz. Runt kanten har jag dragit med en lila krita och på högersidan ser ni att jag gått runt med ett blött finger och softat upp lite. Vänstersidan är ännu ogjord. (JA! Man får såklart kladda även på semestern… )


Blommorna är stämplade, urklippta och fastlimmade med Soft Matte Medium (ta glossy om du vill ha en blank yta).

Och nedan är det färdiga uppslaget.


Även dom stänkta prickarna är gjorda med oljepastellerna.

Material:
Prima Iron Orchid Designs Water Soluble Oil Pastels 24/Pkg
InkyWings Motivstämplar Clear Stamps – Längtar Script
Stampendous Cling Stamp W/ Template 9X5.25 – Pretty Poppies
Uni-Ball Signo Impact Gel Pen Bold Point – White
Gesso
Prima Finnabair Art Basics Soft Matte Gel 250ml – Transparent Matte
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Organic
Prima Finnabair Art Basics Modeling Paste Tube 59ml – Opaque Matte

Kram Lisa

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *