Popupkort med luftballonger.

Hej! Idag har jag kikat lite på en av mina favoriter Jennifer McGuire på You Tube (https://www.youtube.com/watch?v=wFwIuuB-He4&t=484s ) där hon delar med sig av hur man gör ett enkelt pop up kort. Så här blev mitt 🙂
Jag använde mig av ett vitt cardstock som jag skar i 5 1/2 x 8 1/2 inch och jag gjorde en skåra i mitten ( 4 1/4 ” ) Detta blir kortstommen och på framsidan använde jag mig av en rund dies för att få till hålet i kortet. Tänk på att det bör vara ca 3″ till kanten, annars syns Popup biten på framsidan. Jag fick trimma till min lite dvs, jag ska av lite på båda sidorna av PopUp biten.
Jag skar sedan till Popup biten som mätte 5 1/4 x 3″ och gjorde tre skåror en vid 3/4″, en vid 1 1/2″ och den sista vid 4 1/2″.
nr1
Tog fram min score tape och satte fast den längst ut på den biten som används till popUp
nr2
Jag satte fast den korta sidan mot framsidan först och sedan tog jag av pappret på den andra sidan. Jag la sedan kortet ner med framsidan mot bordet och vek biten i första vikningen och stängde kortet. Nu är stommen färdig. Dags att ta itu med det som ska sitta i kortet 🙂
nr3
Jag använde mig av tre olika Distress Oxide färger på ett akvarellpapper som mätte 3 1/2″x 5 1/2″.
nr4
Använde mig av InkyWings stämplar och denna gången blev det några neutrala, så man kan använda kortet till nästa vad som helst, ”njut av dagen och du är bäst” .
nr5
Hittade mina luftballongstämplar och tänkte att de skulle passa bra. Stämplade med svart Versamark på akvarellpapper. med hjälp av Mistin.
nr6
Målade dem med Distress ink och skar ut dem med diesen som hör till, Det blev också två moln.
nr7
Drog en svart linje runt bilden när jag limmat på ballongerna och molnen När jag kände mig nöjd limmade jag på hela bilden på popup biten. Jag målade med glitterpenna på själva ballongerna
nr8
Det färdiga kortet blev precis så som jag hoppats på. Det händer något när man öppnar det. Fått fler tips från hennes video så det blir säkert fler popup kort.
nr9
Lycka till. Ha en härlig vecka!  Kram <3
Material:

Crafters Companion Watercolour Card Pack
Bazzill Cardstock

Tim Holtz Distress Oxide
 Distress Inkpad
MISTI Stamp Tool
Scor-Tape .625X27yd

Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Blue Skies
Lawn Fawn Custom Craft Dies – Blue Skies
InkyWings Motivstämplar Clear Stamps – Babylycka

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *