Crafters Companion – julkort med Agneta

Idag har vi glädjen att få presentera en gästbloggare, Agneta Johansson. Vi som känner Agneta förknippar henne med julkort och dessutom, det Agneta inte vet om snögubbestämplar det är inte värt att veta ;-).
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

När Lena och jag pysslar hemma hos mig i Göteborg så inkluderar detta ett besök på CiLi in Papers. Denna gången hade Cicci packat upp papperskollektionen Winter Wonderland från Crafters Companion och de av er som känner mig vet att julkort och snögubbar är min specialitet.
Så dessa papper och lite annat fick följa med hem och vid frågan om att gästblogga mina julkort med dessa papper för att inspirera så svarade jag givetvis ja med glädje; det är hög tid att börja med julkorten.

Så här följer några av korten som gjordes under vårt maratonpyssel.
Min stil är åt rent och enkelt, har lite svårt att få till kort med ”många lager” och arbetar gärna med papprets mönster som utgångspunkt för kortet.
Till korten har jag använt 12” papper från Winter wonderland-kollektionen tillsammans med Bazzil cardstock Blue (309215) som matchar perfekt och god jul dies i olika typsnitt utstansade i Luxury Matt Mirror Card från Winter wonderland collection. På ett av korten använde jag istället Tim Holtz metallic cardstock, silver.
Det är verkligen en snygg kollektion papper i härliga blå nyanser och lite glitter.Jag gillar att få lite höjd på den utstansade texten och Bazzills självhäftande foam är något jag ofta använder. Det är lätt att få det snyggt med foamen.  Jag gör alltid en matchande insida på mina kort. Nu ska bara den vita skrivrutan läggas till.Jag använder mig av scor-tape för att fästa alla papper. Scor-tape är enligt mig en livsnödvändighet och jag har alltid ett reservlager liggande hemma ;-).Om man sätter Stick-it på papperet när man stansar ut texten så är det enkelt att klistra fast på den självhäftande foamens ovansida och foamen fäster, undertill, väldigt smidigt mot kortet.Jag gillar att man kan utnyttja alla ”hörn” på 12″-papperen, här blev det ”nedre högra” framsida på kortet. På julkortet med snögubben från Deep red – snowman collection har jag använt 6” papper från Winter wonderland kollektionen och bokstäverna är utstansade med Lawn Fawn alfabet Cole´s.Hoppas ni blivit lite inspirerade att starta med julkorten.

-Agneta –

Material:

Crafters Companion Sara Signature Collection Winter Wonderland – 12×12 Paper Pad  
Crafters Companion Sara Signature Collection Winter Wonderland – 6×6 Paper Pad  
Crafters Companion Sara Signature Collection Winter Wonderland – A4 Luxury Matt Mirror Card  
Bazzill Cardstock 12X12, 25/Pkg – Blue  
Tim Holtz Idea-0logy Kraft Stock Cardstock Pad 8X8 36/Pkg-Metallic Gold & Silver  
Bazzill Self Adhesive Foam Sheet 12X12 – White  

Deep Red Cling Stamp 4X6 – Snowman Collection  
Lawn Fawn Custom Craft Die – Coles ABCs  

Tonic Studios Super Trimmer  
Scor-Tape  
Stick It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided – Large  
Sizzix Big Shot White/Grey Starter Kit  

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Crafters Companion – julkort med Agneta

  1. Inger Svensson skriver:

    De här korten är nog de vackraste jag någonsin sett! Jag älskar blått!!!
    Tusen Tack för underbar inspiration 💙💙💙

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *