Foilade fjärilar – Crafters Companion

Idag tänkte jag visa på en teknik att använda foil, speciellt om man som jag inte äger en Minc, dvs laminator för foil.
Det finns ett embossingpulver som heter Sticky som jag har använt och det är fjärilarna som jag ska foila i silver. Foil finns från många olika fabrikat och jag har här valt en rulle från Crafters Companion.Jag ville ha en färgad bakgrund så jag har använt mig av distressoxider för att färga in två bakgrunder, en i blå och en i gröna färger. Jag stämplar fjärilarna med Versa Mark-dynan… … och är redo med Sticky emobossingpulver som jag häller över stämplingen. Jag häller tillbaka det överflödiga pulvret i burken och… …värmer pulvret så att det smälter.  När det har smält blir det ”klibbigt”… … och då lägger man över foilen med ”rätsidan” uppåt. Jag har klippt av en bit från den långa rullen för att det ska vara enklare att arbeta med. Gnugga försiktigt men metodiskt, jag tycker det kan vara enklare att gnugga om jag lägger en bit papper över.När du tror dig gnuggat in foilen ordentligt kan du lyfta försiktigt och se om hela stämpeltrycket är täckt – om inte – lägg över foilen igen och gnugga för att ”fylla i” de ställen där det ej ”tagit”. Upprepa tills du känner dig nöjd! Färdigt!!

Vad blev det då av dessa fjärilar? Jo, jag har gjort tre kort med papper från Kaisercrafts serie Hide & Seek. Fjärilarna har jag stansat ut. Ni sparar väl på de där banden som sitter vid axlarna när man köper blusar och tröjor? Visst passade det bra på kortet? 😉 Visst är textstämplarna vackra? De kommer från InkyWings och jag valde att stämpla dem enkelt med svart. På detta kortet har jag använt mig av Lawn Fawns dies för ”kullar”. På denna bilden kan man se att foilen inte riiiktigt täckt precis överallt. Det kan bero på att mitt stämpeltryck var lite dåligt, att jag inte fick embossingpulver riktigt överallt eller att jag inte lyckades gnugga in foilen i tid men… vad gör det? Jag tycker inte det stör – det behöver inte vara perfekt på något vis alls. Gillar den här söta björnen och texten är färdigtryckt på papperet. Molnen är även de gjorda av dies från Lawn Fawn och alla korten har fått svarta eller vita Nuvo drops.

Har ni inte testat att foila tycker jag definitivt ni ska göra det! Det är kul och man klarar sig  faktiskt utan en Minc 😉

På återseende! Scrappa lugnt!

Material:

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Flutter  
Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies 20/Pkg – Flutter  
InkyWings Motivstämplar Clear Stamps – Inbjudan Script  
Lawn Fawn Custom Craft Dies – Stitched Party Banners  
Lawn Fawn Custom Craft Die – Simple Puffy Cloud Frames  
Lawn Fawn Cutsom Craft Die – Stitched Hillside Borders
Kaisercraft Paper Pad 6.5X6.5 40/Pkg – Hide & Seek
Crafters Companion Foil Roll – Silver

Bazzill Cardstock

Crafters Companion Watercolour Card Pack
Ranger Sticky Embossing Powder 21gr
Distress Oxide
VersaFine Ink Pad – Onyx Black
VersaMark Watermark Stamp Pad
Tonic Studios Nuvo Crystal Drops Collection – Ebony Black 650n
Tonic Studios Nuvo Crystal Drops Collection – Gloss White 651n

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
EK Success Powder Tool Applicator
Provo Craft Cuttlebug Machine
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive

Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Scotch Quick Dry Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen
Zig 2 Way Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker, Tutorial och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *