Shifters nya Layered Stencil från Tim Holtz

Denna veckan har jag gjort två olika julkort med Tim Holtz nya stenciler Shifters. Det finns flera olika både storlekar det stora och mini:s och olika former som stjärnor, granar och prickar.

Tim Holtz visade på en video hur man enklast får det här Layered stencil att blir ännu tydligare. Det ”dolda” linjerna kommer fram genom att du lägger ett lager med Distress Paint Black Soot låter det torka lite innan du tar en våtservett för att torka bort allt överflöd.

När du är färdig ser stencilen ut så här och alla ”Stödlinjerna” syns och dessa behövs för att du skall kunna lägga dina lager på lager och få fram mönstern på bästa sätt.

Här ser ni min stencil med granar som jag har lagt över ett helt vanligt vitt cardstock och tänk på att tejpa fast stencilen ordentligt. Jag har även tagit fram två olika gröna dynor, några dabbers och grönt embossingpulver.

Här ser ni mitt första lager med det gröna granarna, nu skall jag lägga mitt andra lager med den lite mörkare gröna färgen.

Här ser ni verkligen hur man får så himla bra hjälp med det svarta linjerna som jag gjorde ovan och det är ju såå mycket lättare att få det andra lagret att hamna rätt.

Innan mitt andra lager med gröna granar hade torkat helt så la jag ett lager med grönt embossingpulver och när det torkat så har jag värmt det med min embossingfön för att det skall smälta fast på granarna.

Det var så kul att jag gjorde ett andra kort av bara farten den här gången i lila, för varför skall alla julkort vara gröna eller röda?

Material:
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Shifter Tree
Tonic Studios Nuvo Glitter Embossing Powder – Shimmering Pearl 599N
Ranger Embossing Powder 34ml – Green
Crafters Companion Centura Pearl Card Pack A4 10Pkg 300gr – Xmas Green
Crafters Companion Snow White – Hint of Silver
Tonic Studios Layering Dies – Rectangle 484e
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Christmastime
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Festive Overlay
Ranger Ink Archival Inkpad – Jet Black

 

Har ni inte redan provat Layered Stencils så tycker jag att ni skall testa så kul och snabbt går det också. Så här innan jul när tiden rusar iväg.. Ha en härlig måndag.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *