Gel Press med Gesso och embossingpulver

Denna veckan har jag tagit fram min Gel press. För dem som inte har använt en Gel Press så är det en stor geleplatta som man kan använda för att göra mönster på ett cardstock med tex en penna eller en plastkort och sedan överföra detta till cardstocket. Ni skall få se..lite svårt att beskriva bra i ord.

Här ser ni vad jag tagit fram för att kunna göra mitt kort. Eftersom jag visste vilka färger jag ville använda insåg jag att jag inte hade ett matchande embossingpulver så jag har helt enkelt blandat två olika färger så jag har fått en egen mix. Som tur är så finns det tomma embossingburkar att köpa 🙂 .

Här ser ni mina tre olika Distress Oxide som jag tänker använda till min bakgrund, min Gel press, en Brayer, vertyg för att göra mönster ifrån Ranger, en flaska med rolig kork, hoppknölat papper och en grövre tändsticka. Först börjar jag med den ljusaste färgen lägger den på min Gel press och fördelar färgen med min Brayer. Sen gör jag mönster i färgen och lägger mitt cardstock över och trycker till med fingrarna.

Mitt första lager ser ut så här, visst är det en Cool effekt man får av tex en kork på en flaska.

Mina färdiga bakgrunder ser ut så här. Tänk på att det är viktigt att du låter det olika lagren med Distress Oxides torka innan du lägger på nästa lager.

Här ser ni resultatet av när jag använt min stencil och först lagt på svart gesso på bakgrunden överst och på det understa vit gesso. Sorry jag hann inte fota det ”nakna” gesso för att jag ville vara snabb att hälla på embossingpulvret innan gesson torkade. Nu gäller det bara att låta gesson torka och det tar ca 30 min och sedan kan du värma med embossingfönen för att få pulvret att smälta.

Under tiden när min gesso torkar så har jag tagit ut min text som jag vill ha på mina kort och provat lite olika färger för att sen se vilka jag gillar bäst mot mina bakbrunder. Och jag bara älskar hur snyggt det ”Poppar” fram mot min nya Glass Media Mat, kan bara säga hur nöjd jag är med den. Glass Media Mat är både snygg, lagom stor, och otroligt praktisk.

Här ser ni mitt färdiga kort där jag värmt embossingpulvret och även försökt att  embossa med embossingpulvret den svarta sytråden men det var svårt.. Den utstansade texten och stämpeln kommer från Lawn Fawn och den ljusrosa cardstocken är förstås Centura Pearl.

Här ser ni det andra kortet även här kommer den utstansade texten och stämpeln från Lawn Fawn.

 

Material:
Gel Press PolyGel Gel Plate 8×10
Ranger Gel Plate Brayer – Medium
Stampendous Empty Jar & Cap 1oz
Tim Holtz Tonic Studios Glass Media Mat
Lawn Fawn Custom Craft Die – Scripty Happy
Lawn Fawn Custom Craft Die – Scripty Smile
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Flourish
Crafters Companion Centura Pearl Card Pack A4 10Pkg 300gr – Baby Pink
Crafters Companion Centura Pearl Card Pack A4 10Pkg 300gr – Deep Purpl
Lawn Fawn Clear Stamps 3X2 – Year Six
Ranger Ink Archival Inkpad – Jet Black
Dina Wakley Media Gesso 1oz Tube – Black
Dina Wakley Media Gesso 118ml Jar – White
Distress Oxide
Stampendous Vintage Tinsel Embossing Powder – Plum
Ranger Embossing Powder 14gr – Blush Pearl

 

Det här var mitt bidrag denna veckan, lite kladdigt, flera moment och inte minst att vänta. Det är nog svårast när allt skall torka..

Ha nu en riktigt härlig måndag den första i år och jag hoppas att ni haft en bra start på det nya året.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *