Julkorten som aldrig skickades del 1 — Sizzix – Tim Holtz – Pink Paislee

God fortsättning önskar jag er alla! Hoppas julen har varit fin och lugn så här långt. Ännu kanske det inte funnits så mycket tid för pyssel men förhoppningsvis kommer det någon sådan stund. Jag har i alla fall planerat in för lite pyssel under ledigheten som för min del faktiskt blir en hel vecka i år! Å sen blir det ytterligare ett par dagar efter en dags jobb – härligt!!

Jag bloggar på fredag men tänkte ge er ett tips redan idag. Det gäller julkorten… Även om man gjort en lista på vilka som ska få julkort så slår det aldrig fel, man får kort från minst en person som man inte skickat något kort till. Visst händer det er också?

Jag brukar göra några extra kort, julkort/vinterkort, utan text som jag kan använda för just dessa tillfällen. Idag visar jag er två såna kort.

Det första har jag gjort med ett papper ur serien Together for Christmas från Pink Paislee, lite twine och en Impresslits, dvs en kombinerad embossingfolder och die från Tim Holtz/Sizzix. Älskar dem! Just denna heter Holly. Till bären har jag använt Nuvo Drops.Det andra kortet jag vill visa är gjort med den härliga negativa julstjärnedien, dvs man behåller negativet och inte själva blomman. Tycker den är jättefin men har dessvärre inte hunnit göra så många julkort med den.
Jag ville göra ett skakkort och valde därför att stansa ut julstjärnan i Sheena-papper som ju är mycket kraftigare – det passar fint till skakkort.
Till den röda bakgrunden har jag använt mina Aqua Tints, från Spectrum Noir/Crafters Companion. Dessvärre, enligt mig, utgår de ur sortimentet. Givetvis kan man använda de färger man har, Distressoxiderna funkar ju t ex i alla lägen ;-). Jag har i alla fall valt att blanda nyanserna rött och orange. Under det utstansade har jag satt acetat och skaket består av lite olika vita paljetter, ”snö” från juldekorationssortimentet i mataffären och vita ”pluppar” som egentligen är till att använda i blomvaser. För att få ett mellanrum till ”skaket” har jag byggt upp runt kanterna med 3d-tejpen, som är så prisvärd, Jumbo-rullen!

Så är det så att du skickat ett julkort till mig, men jag inte skickat något till dig – då är det stor chans att du får ett av dessa kort ;-).

Vi ses på fredag igen! Scrappa lugnt!
Lena/lenislenis

Material:

Tim Holtz Sizzix 3D Impresslits Embossing Folder – Holly 19-07
Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Poinsettia Pieces 19-07

Crafters Companion Sheena White Stamping Card 300 gram A4 
Bazzill Cardstock
Pink Paislee Single-Sided Paper Pad 6X8 36/Pkg – Together For Christmas
Crafters Companion Heat Resistant Acetate

Crafters Companion Aqua Tint Inks – Perfectly Primary
Crafters Companion Aqua Tint Inks – Bright and Beautiful
Tonic Studios Nuvo Crystal Drops Collection – Autumn Red 683N
28 Lilac Lane Tin W/Sequins – Spring Butterflies

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
Provo Craft Cuttlebug Machine
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Scotch Quick Dry Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen
Zig 2 Way Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *