Klet och kladd A la Lisa med Anna Uhras

Denna veckan har jag blivit inspirerad av Lisa Nygårds Live som hon gjorde för några veckor sedan på CiLi in Papers Facebook Sida. Det ser ju så himla enkelt ut när Lisa håller på..men jag kan lova att jag inte riktigt tyckte att det var lika lätt i verkligheten, men oj så kul! Jag utmanade min fantastiska DT-kollega Anna Uhras att göra något efter Lisas Live och här kommer vårt resultat.

Vill nu kolla in Lisas Live så finns dessa på CiLi in Papers FB sida. Eller någon av det andra live-video hos CiLi in Papers Facebook-sida finns MASSOR under fliken Videoklipp.

 

Anna Uhras:

Den Videon som jag bestämde mig för är den där Lisa pratar om Art Journaling och vilka produkter man kan behöva.
Jag satte mig helt enkelt vid scrapbordet och hängde med i videon och försökte följa Lisa, steg för steg, men sedan blev det ju ändå en lite Anna-knorr på den kanske, haha!
Jag hade iallafall jätte roligt under tiden och förresten är det ett superbra tips att komma igång med ett projekt dom där gångerna när det
känns lite trögt.
Här ser ni hur jag preppade min bakgrund innan jag stämplade min ”Funny Peeps” figur. Jag målade lite slarvigt med några av Dina’s akrylfärger i flaska. Det fick torka helt innan jag stämplade figuren i svart.
När det stämplade motivet torkat figurklippte jag ut den för hand med en liten sax.
Här ser ni förresten hur jag samtidigt följer Lisas video.
Lisa använde en av Tim Holtz Paperdolls som motiv på sin sida men jag valde att stämpla en av Dina’s Funny Peeps figurer på en redan infärgad bakgrund och figurklippte ut den bara.
Jag följde som sagt Lisas live-video men valde att jobba mestadels med Dina Wakelys Scribble Sticks (Akrylfärg i kritaform) istället för som Lisa som använde Dina’s akrylfärger på flaska. Så jag scribblade på och löste upp med pensel och vatten. Jobbade med stencilerna, både att färga in med dom och även att plocka bort lite färg genom dom med en baby-wipe.
Då jag färgade in scribblade jag kritan på ett Pringles-lock, löste upp med lite lite vatten och applicerade färgen sedan med ett sånt distressverktyg med utbytbara svamprundlar. Den enda akrylfärg ur flaska jag använde var lite lite av Cheddar för att få den gula att poppa lite mer, kritan blev lite för svag där tyckte jag.
Efter att jag limmat dit den och min stämplade Uppish #2 text så stänkte jag lite random med upplöst Scribble Stick och pensel över min sida.
Ett hett tips är att du letar upp det videoklippet ”Lisa pratar om Art Journaling och gör ett uppslag” och följer det så ser du hur jag gått tillväga.
Vem vet, det kanske slutar med att också du hittar dig själv att göra ett eget Art Journal uppslag.
Hoppas vi gett er lite inspiration här idag.
Karins projekt är ju bara såå läckra, superinspirerande, eller hur!
Karin:

Här ser ni alla spännande saker jag har tagit fram, stenciler, brayer, Collage Medium, Akrylfärg, svart Gesso, Collage paper, penslar och ett Foudations Paper som jag gjort i storleken 6×8″, en storlek som jag gillar att göra projekt i.

Mitt första försök blev jag inte så nöjd med..för mörk och kladdig med svart Akrylfärg som jag drog igenom stencilen med ansiktet från Dina Wakley. Jag la den åt sidan för att se om jag kunde rädda den..vid ett senare tillfälle.

Här ser ni mitt andra försök lite ljusare och gladare och mer Rosa. För att färglägga lite rouge och hårfärg har jag använt mig av Scribble Sticks och en vattenpensel.

Här ser ni mitt andra lite ”Gladare” försökt till bakgrund och för att inte få det så kladdigt i stencilen så färgade jag inte Modeling Paste med svart Gesso. Då ser ni också att Ansiktet fick ju en mer skarp profil. Det svarta prickarna är svart Gesso som jag blandat med vatten och skvätt på med en pensel.

Jag kände att jag inte riktigt var färdig med min bakgrund, lite mer stencil och vit akrylfärg och sedan saknade jag ju en Titel. Jag gillar verkligen Heidi Swapp coola stämpelset med bokstäver i lite olikstora storlekar.

Det här blev mitt försök att leka med Akrylfäg, stenciler, Collage paper. Riktigt roligt och det känns lite läskigt för det känns som jag inte riktigt hade koll på hur resultatet skulle bli. Titeln tycker jag passar extra bra i dessa tider.

Tillslut så vågade jag också att fortsätta med min första bakgrund efter pepp av gulliga Anna. Mer färg, fler stenciler och lager på lager och Babywipes och det blev ju inte så dum den heller tillslut. Så mitt tips är att aldrig ge upp försök igen och mer färg, fler stenciler, lite splatter och en Snygg Titel.

Vilken gillar du bäst? Ett svårt val tycker jag men jag hoppas att du vågar försöka själv. Titta på det Videos som ligger på CiLi:s FB sida och bestäm sedan vad du själv vill testa. Dela gärna med dig av dina alster på Instgram och  #cilipysslatillsammans #ciliinpapers.

 

Material:
Dylusions Creative Journal Small 5X8
Dina Wakley Media Stencils 9X6 – Scribbled Faces
Tim Holtz Distress Collage Medium – Matte
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Faded Type
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Stitched
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Uppish #2
Dina Wakley Media Scribble Sticks 12/Pkg – Set 1
Dina Wakley Media Scribble Sticks 12/Pkg – Set 2
Dina Wakley Media Cling Stamps 6X9 – Funny Peeps
Dina Wakley Media Stencils 9X6 – Scales
Hero Arts Dye Ink Pad – Intense Black
Heidi Swapp Clear Stamps – Honey & Spice Alpha
Dina Wakley Media Gesso 29ml – White
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Aloe
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Marine
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Turquoise
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – White
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Black
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Cheddar
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Carnation
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Fuchsia
Tim Holtz Distress Paint 29 ml Bottle – Forest Moss
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Mosaic
Kaisercraft Mini Designer Templates 3.5X5.75 – Screen
Prima Finnabair Art Basics Heavy Gesso Tube 59ml – Black
Vicki Boutin Mixed Media Stencils 3/Pkg – Kaleidoscope
Me & My Big Ideas Create 365 Happy Planner Punch – 9 Holes
VersaFine Ink Pad Onyx Black

Jag hoppas att ni tyckte att det var kul att Anna Uhras var med denna veckan på min blogg dag och att vi båda ha inspirerat er.

Ha en riktigt härlig måndag.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *