Solsken

Hej. Idag blev det ytterligare ett kort med hÄnglar & Wings stämplar. Just nu har jag fastnat i att måla med spritpennor. Det blev ”hela” Bosse idag 🙂 När jag gjorde bakgrunden, så blev det flera eftersom jag strök färg, direkt med oxide dynorna på min Gel platta (färgerna Wild Honey, Carved Pumpkin och den nya Crackling Campfire) och ”rullade ut dem” med en brayer. Placerade stencilen på gelplattan och sedan ett papper som jag tryckte och strök med handen över så att färgen skulle komma ”upp” mellan stencilen på pappret. Man kan även använda brayer till det. Tog sedan av stencilen och sprejade lite vatten på den sidan som har färg på sig och lade den på ett annat papper och stryker/trycker på pappret så att det blir ett ”motsatt” mönster på detta pappret. Kan hålla på med detta flera gånger, tar bara ett nytt papper så länge som man vill och tycker det blir fint. Det man kan göra är att rulla över med bryaern om man har färg kvar på den (eller lägga på mer färg) och/eller spreja med vatten. Det är bara att testa sig fram. Sedan är det bara att välja det bakgrundspapper som man tycker bäst om. Resten sparar du till en annan gång. Tyvärr finns inte den stencilen från Altenew som jag har använt men de finns många andra att välja på HÄR. Stämplade texten och placerade ut Bosse med 3D-kuddar bakom. Strök med en av färgerna (Carved Pumpkin) runt kortbasens kanter. Sedan var det bara att sätta lite dubbelhäftande foam tape på baksidan av ”kortet” och klistra fast det på kortbasen.

Beskrivningen av hur jag gjorde bakgrunden blev kanske lite flummig men jag hoppas att ni förstår 🙂 och vågar testa, det är roligt för du vet inte riktigt hur resultatet blir.

Material:
Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Bosse och Kerstin
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Stora Texter #2 A7
Distress Oxide
Spectrum Noir Inkpad Finesse Alcohol-Proof – Noir Black
Spectrum Noir Illustrator
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape 10mm x 3mm x 20meter
Scrapbook Adhesives 3L 3D Self-Adhesive Foam Squares 217/Pkg – White Mixed
Gel Plates (flera olika)
Brayer

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Solsken

  1. Inga skriver:

    Så fint kort, måste testa detta, men vad heter stencilen, om det går att hitta den

  2. 0britten skriver:

    Hej Inga! Är från Altenew, Deco Wallpaper Stencil, ALT2191. Om du inte hittar den så finns det en uppsjö av fina och roliga stenciler. Följ länken i inlägget så kan du se stenciler från flera olika fabrikat. Testa, det är en väldigt rolig teknik. Lycka till! /Britten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *