I väntan på Heidi Swapps Minc Toner Stamping Ink

Ända sedan jag först fick se Heidi Swapp använda den nya Minc Toner Stamping Ink, har jag också önskat mig en flaska. Men då vårt #villhöver behov tydligen var större än förväntat och dessutom så har vi fått en Covid-19 pandemi som gör att det förmodligen varit ännu svårare att få fram denna. Allt tar ju så mycket längre tid att få fram i dessa tider, men en klassiker den som väntar på något gott..ja ni vet ju resten.

Jag har gjort några Distress bakgrunder och till dessa korten skall jag använda mig av en stencil och Distress Resist Spray för att Minca.

Det viktigaste är när du har använt Distress Resist spray är att så snabbt som möjligt lägga ner stencilen och ditt Spraymunstycke i vatten för annars så går det inte att ta bort. Här ser ni att jag har lagt min stencil och spraymunstycket i vatten och det blir som en mjölkig hinna som lägger sig på toppen och då är stencilen ren och nu gäller det bara att spraya ut Distress Resist Sprayen, från Spraymunstycket annars blir det stopp och du kan aldrig mer använda den sprayen..jag har redan testat så jag vet 😉 .

Bakgrunden har jag gjort med dessa fina och höstlika Distress Oxides dynor och sedan har jag lagt bakgrunden i min Splatterbox med stencilen över min bakgrund och sedan sprayade jag Distress Resist Spray igen stencilen. Det är viktigt att du bara sprayar i din Splatterbox för annars har du Resist Spray överallt och den är inte så lätt att få bort. När mina sprayade blommor har torkat, det går jättefort. Då är det bara att lägga Minc Foil över bakgrunden och sedan låta det gå igenom Minc maskinen och så här fint blev det. Alltså det går att Minca på många olika sätt 🙂 . Det här är ju ett sätt.

Här ser ni en närbild på min Distress Resist sprayade blomma som jag har Mincat, det blir lite Pixligt men det är ju en extra detalj. Den stämplade texten kommer från hÄnglar&Wings. Och det vita fläckarna har jag gjort genom att spraya vatten på min bakgrund och sedan lagt hushållspapper för att torka bort vattnet och kvar blir det vita fläckarna.

Här ser ni mitt färdiga kort som jag Minca genom att spraya Distress Resist Spay genom min stencil och sedan lägga Minc Foil över bakgrunden och värma med min Mincmaskin.

Det som blir kvar när du har Mincat är en Foil med en silhuett och här ser ni att jag har gjort en liknande Distress Bakgrund som jag gjort till mitt först kort. För att få denna effekten har jag pånytt tagit fram min splatterbox och lagt min Bakgrund och sprayat över hela med Distress Resist Spray. När det har torkat så lägger jag min negativa Foil över bakgrunden och sedan kör jag allt igenom Mincmaskinen och då fäster hela foilen fint på bakgrunden. Och Tipset kommer förstås från ”The King” Tim Holtz.
Texten är Stickers från Tim Holtz som jag att på 3D-kuddar för att få lite höjd på texten.

Material:
Heidi Swapp Mini Minc 6 inch Foil Applicator
Tim Holtz Resist Spray 57ml Bottle
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Rusty Hinge
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Spiced Marmalade
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Peeled Paint
Tim Holtz Mini Ink Blending Tool 1 inch – Round
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Wildflower
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Uppish
Tim Holtz Idea-Ology 4,5X8,75 622/Pkg – Clipping Stickers Book
Tim Holtz Splatbox
Thermoweb Deco Foil Transfer Sheet 6X12 20/Pkg – Rose Gold

 

Så här ser ni två olika sätt att kunna använda Foil utan att ha just Heidi Swapps Stamping Ink så använd det ni redan har. På detta sätt har ni ju ytterligare två nya sätt att använda Distress Resist Spray.

Ha nu en riktigt härlig måndag.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *