Grattiskort med Lucky Love

Denna veckan har jag tagit fram min 3D Impresslist Embossingfolder Lucy Love, en Embossingfolder som både embossar och skär ut sin form i detta fall en 4-klöver och ett hjärta.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är collagemaker_20210319_232215838.jpg

Här ser ni hur jag gjort fyra små rutor med hjälp av en stencil som jag gjort själv. Det går att göra i cardstock då måste man också lägga ett lager som skyddar med tex med Matt Medium för att den skall hålla lite längre. Distress Oxiden har jag lagt på med en Blender Brush för att få dem att att gå över i en fin mix.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är collagemaker_20210319_232519082.jpg

Här ser ni hur jag lagt ett lager embossingpulver med hjälp av en embossingpenna, sen skall du ta bort lite av pulvret innan du värmer på det för att få fram lite vita ytor.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är collagemaker_20210319_232232783.jpg

Den här tekniken har jag sett Tim Holtz göra i en av hans Live-sändningar, då gjorde han det med Distress Glaze och Distress Crayons. Jag hade inga Distress Glaze eller Crayons som passade i färg så här jag använt ett embossingpulver som jag hade hemma och Vicki Boutins Crayons. Tekniken går ut på att embossa och ta bort viss del av pulvret innan man värmer upp det. Sedan lägger man ett lager med Crayons över och för att mixa in de så tar man en Baby Wipe för att få Crayons:en att flytta på sig och lägga sig mer jämt över bakgrunden.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är collagemaker_20210319_232343115.jpg

Så här blev det första kortet med mina 4-klövers och en stämpel från Dylusions stämplat med Archival Ink Jet Black.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är collagemaker_20210319_232424462.jpg

Här ser ni mitt andra projekt här har jag ju i alla fall använt Distress Glaze på mitt Rosa hjärta på kanterna har jag lagt Champange färgade embossingpulver.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är collagemaker_20210319_232332189.jpg

På insidan har jag färgat in Distress Oxide i samma nyanser som på framsidan av kortet, och stämplat med en Grattis stämpel från hÄnglar&Wings. Och tyvärr så hade jag inte min Mististamp..not to my self tills nästa gång. Lite snett är också rakt som Lisa säger..

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är collagemaker_20210319_232253453.jpg

Det färdiga kortet med mina Roda hjärtan och en grattis stämpel från hÄnglar & Wings som passar extra bra i min ruta.

Material:

Tim Holtz Sizzix 3D Impresslits Embossing Folder – Lucky Love

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4

Picket Fence Studios Blender Brushes 6/Pkg – Fine

Vicki Boutin Mixed Media Oil Pastel Art Crayons 8/Pkg – #1 Warm

Dylusions Cling Stamps 8.5X7 – Say It How It Is

Ranger Archival Ink Pad – Jet Black

Tim Holtz Distress Embossing Pen 2/Pkg

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Worn Lipstick

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Scattered Straw

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Rusty Hinge

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Peeled Paint

Tim Holtz Distress Embossing Glaze – Kitsch Flamingo

Large PEARLustre Embossing Powder Champagne

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Grattis

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Mer GrattisDet var allt från mig denna lördag och jag hoppas att ni har en riktigt skön lördag i vårsolen.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *