Bee-gratulationer med Altenew

Idag har jag två grattiskort att visa. Om man behöver fylla på sitt kortförråd så kan det vara smart att göra två-tre kort med ungefär samma design och upplägg och detta är ett exempel på det. Dessutom är det kul att göra korten lite olika fastän grunden är densamma.

Biet, stämpel och die, kommer från Altenew och textstämplarna kommer från ett extremt användbart *måstehastämpelset* från hÄnglar & Wings. Till honungskakan har jag använt stencilen från Tim Holtz och distress oxide – givetvis i färgen Wild honey :-).

Biet består av två stämplar. Först stämplade jag själva kroppen i svart och därefter det gula fluffiga. Om man nu ändå ska stämpla så kan man lika gärna göra några stycken bin. Om jag inte använder alla idag så har jag ju några färdiga till nästa gång. Med ett stämpelverktyg, ex Misti som jag använder, så går det extremt smidigt! Man ser till att lägga papperet exakt på samma plats varje gång, jag har placerat det i nedre hörnet. Därefter behöver man enbart passa in stämpel nummer två EN gång, för så länge papperet alltid ligger på samma plats så kan det ju bara bli rätt!

Jag tyckte det var kul om kortformatet var en hexagon så jag vek en kortbas och placerade vikningen av kortbasen en liten bit innanför diens skär (till höger i bild) och stansade ut. Därefter stansade jag ut ytterligare en hexagon i samma storlek.

När jag sedan monterar så syns det inte att vikningen går lite innanför ytterkanten.

Detta blev då resultatet. Till att göra honungskakan så färgade jag alltså in papperet med distress oxide, Wild honey, genom stencilen. Jag har försökt att färga in så att det inte blir några tydliga linjer av stencilen. Alla Tim Holtz stenciler finns ju i två storlekar och jag äger den minsta men det var inga problem att flytta stencilen och passa in den igen, för att kunna färga in ett större område. Själva kortet är 4 1/4″ i diameter.

För att kortet inte ska bli så ”platt” så har jag valt att böja till vingarna lite. En liten detalj som jag tycker gör stor effekt.

Även om jag egentligen inte är så mycket för glitter så kan det vara fint ibland tycker jag. Så givetvis behövde biets vingar glittra lite och till det använde jag Spectrum Noirs sparkle penna i färgen Clear – dvs genomskinlig. Den finns i många olika färger om man gillar glitter ;-).

Det var allt från mig denna fredag.
På återseende! Scrappa lugnt!

Lena/lenislenis

Material:

Altenew Mini Delight Stamp & Die Set – Bee Kind   
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Mer Grattis   
Gemini Elements Die – Stitch Edge Hexagon  (inte exakt den jag använt)
Tim Holtz Mini Layered Stencil Set 3/Pkg – Set 39   

Crafters Companion White Stamping Card 60/Pkg A4
Crafters Companion Centura Pearl A4 50/Pkg – Hint of Silver   

Crafters Companion Spectrum Noir Sparkle Pens – Clear overlay
Altenew Dye Inks 4 Mini Cube Set – Warm & Cozy   
Altenew Dye Inks 6 Mini Cube Set – Floral   
Distress Oxide
VersaFine Ink Pad – Onyx Black

We R Memory Keepers Trim & Score Board
Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
MISTI Bar Magnet 1/PKG  
Picket Fence Studios Blender Brushes 10/Pkg – Full Set
Tonic Studios Nuvo Light Mist Spray Bottles 2/Pkg – 849N
EK Success Powder Tool Applicator
Gemini Crafters Companion
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *