December Daily- 5:e Adventsljus

Idag är det min tur att inspirera och idag är det ju 2:a Advent och två ljus skall ju vara vara tända idag. Jag älskar verkligen december och allt vad det innebär, tända ljus, lussekatter, pepparkakor, julklappar och snö..men just idag är det Aventsljus som får spela huvudrollen.

Jag har valt att göra mitt kort i storlek 10,5×21, en storlek som jag vanligtvis inte brukar jobba med men jag ville att allt som jag planerat skulle få plats. Bakgrunden har jag gjort med en stencil från Vicki Boutin och Distress Texture Paste Crackle. Jag har planerat att göra den blå med hjälp av att spraya Distress Mica Stain och sedan spraya lite vatten för att då Stainen att flytta på sig lite. Stämplarna kommer från hÄnglar&Wings.

Här ser ni min färdiga blåfärgade Stain bakgrund och då jag vill ha en natthimmel så har jag lagt fram Distress dynor för att få fram detta med distress blending tool.

Här ser ni mina julgranar som jag stämplat med Archival Ink-Jet Black, för att skoja till utseendet har jag lagt en egen yttre lager runt granen med en svart tunn penna (som jag trodde var vattenfast..eller den var nästan). Sedan har jag använt Distress Mica Stains och en vattenpensel för att fixa min gröna granar.

Här ser ni en närbild på mina gröna granar, det två första har jag ju tänt stjärnorna på den tredje väntar på att få tända sin. Det som glittrar på det tända stjärnorna är Distress Stickles, något som jag hittade i mina gömmor och passade ju fint här.

Det färdiga kortet med det fina granarna från hÄnglar&Wings, den stämplade Adventtexten kommer också från hÄnglar&Wings.

Hur ser din tolkning av Adventsljus ut? Häng med oss på utmaningen och glöm inte att tagga med: #decemberdailycili och #cilipysslatillsammans

Material:

Tim Holtz Distress Texture Paste 88ml – Crackle

Vicki Boutin Stencils 3/Pkg – Warm Wishes

Tim Holtz Distress Mica Sprays 29ml x 3/Pkg – Holiday 2

Tim Holtz Distress Mica Sprays 29ml x 3/Pkg – Holiday 1

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Grafiska Granar

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Rakt Alfabet med Siffror

Sizzix Thinlits Die Set – Stylized Alphabet

Tim Holtz Distress Ink Pad – Chipped Sapphire

Tim Holtz Distress Ink Pad – Black Soot

Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Seedless Preserves

Ranger Mini Ink Blending Tool 1 inch – Round

EK Success ZIG Watercolor BrusH2O – Medium Tip

Ranger Archival Ink Pad – Jet Black

Stickles Glitter Glue 18ml – Gold

Hoppas att ni gillar vår December Daily och imorgon bloggar vi 6:e-Snögubbe, passar ju extra bra nu när snön har vräkt ner i Göteborg.

Ha en riktigt skön Söndag!

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *