Nuvo Paste, Mousse och Drops..

Idag ska jag försöka visa skillnaden på dessa.

Paste och Mousse kommer i burkar med skruvlock och används oftast ihop med stenciler och palettkniv eller något annat liknande att smeta ut med. Konsistensen på innehållet i dessa brukar vara typ mellan ”kylskåpskall Bregott till Philadelphia ost” brukar jag säga.

Först ut är ”Nuvo Embellishment Mousse”
En heltäckande mousse som fungerar lika bra på mörka som ljusa underlag. Den ger släta metallic skimrande resultat tack vare det högpigmenterade micapulvret i. Prova även att blanda ut lite med vatten och färglägg med pensel.
Mousse går även utmärkt att färga upphöjda motiv som man får fram när man använder embossingfoldrar. Veronica har gjort ett tidigare inlägg här.
”Nuvo Chalk Mousse” är en mousse i härliga pastellfärger som ger ett matt kritaktigt resultat. Fungerar på både ljusa och mörka underlag ihop med både stenciler och palettkniv.
”Nuvo Crackle Mousse” är perfekt för att lägga till vintage texturerade detaljer till dina projekt med en enda applicering och utan värme.
Fungerar på både ljusa och mörka underlag
För användning med eller utan stenciler lägger Crackle Mousse till en rustik ogenomskinlig distressed effekt, vilket skapar sprickor när den torkar.
Öka tjockleken för att ändra storleken och omfattningen av krackeleringen.
”Nuvo Expanding Mousse” är perfekt för att lägga till unika strukturdetaljer till dina mixed media-kort och projekt. Finns flera metalliska färger, var och en ger en glänsande glans tack vare det högpigmenterade micapulvret. Fungerar på både ljus och mörka underlag. Den kan användas som en vanlig mousse med eller utan stencil, men när man värmer den med en värmefön expanderar moussen och täcks med en bubblande konsistens. lite olika effekt blir det om man värmer när färgen fortfarande är blöt eller när den torkat innan. Tänk bara på att inte värma för när och på samma ställe för länge, risken finns att resultatet blir lite ”bränt”

Använd alltid rena verktyg i mousse burkar, fingrar sprider lätt bakterier och har man otur kan det bli mögelangrepp. Det är iof bara att gräva ur. När moussen börjar bli segare/torrare så kan man spä den med destillerat vatten som är det bästa renaste. Näst bäst är kokat vatten då lite av bakterierna dött. Undvik vanligt kranvatten då det innehåller mer bakterier. Har Moussen torkat helt är det inte helt kört, jag använder mina som akvarellfärger. Man får jobba in en blöt pensel ganska ordentligt för att få loss färg men det går.

”Nuvo Glimmer Paste” ger en glittrig variation till dina alster. Fungerar på både ljusa och mörka underlag. Använd i kombination med vilken stencil som helst för att skapa dimensionella mönster eller ge textur och glitter till större ytor och projekt.
Den höga koncentrationen av glitter kommer att lägga till ett vackert skimmer på vad du än skapar. Pastan fungerar på en mängd olika material, inklusive tyg, acetat, glas och trä. (Ej tvätt eller diskbar) Formeln gör att du har lite längre arbetstid innan den börjar torka.
”Nuvo Glacier Paste” använd i kombination med valfri stencil för att skapa dimensionella mönster eller för att ge textur och glitter till större ytor och projekt. Alternativt kan du gnida in i ytan med fingret, en dubb eller borste för att skapa en genomskinlig skimrande finish. Denna metalliska pasta är lätt att applicera. Pastan är vackert effektiva på en mängd olika material, inklusive tyg, acetat, glas och trä, och fungerar på både ljusa och mörka underlag.
”Nuvo Stone Drops” är blandat med finkornig sand och fungerar på både ljusa och mörka underlag och ger en sandig effekt.
”Nuvo Aroma Drops” en transparent drop som fungerar bäst på ljusa underlag. Denna har olika doft beroende på vilken färg du väljer. Just denna är Rose och helt ärligt den luktar starkt som fasen. Tanken är kanske att man ska stämpla och färglägga en blomma och sen ha lite effekt som ger en doft men är man känslig så undvik denna.
Alla drops kommer i flaskor med en smal precisionstipp som gör att det är lätt att klämma ut droppar eller smal nog att skriva med. Tar tid att torka beroende på hur tjockt man klämmer ut. Ett tips är att göra många på tex en plastficka och sen limma på dina alster. Det är lätt att göra även mycket små prickar.

Det var allt för mig för denna gång. Vi ses snart igen// Katalin..
Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *