Hidden in Glossy Spray – Art Journal

Godmorgon!
Hoppas sommaren hittat dig med lite värme igen. Det verkar vara ett evigt pendlande fram och tillbaka mellan temperaturerna i år – i alla fall på mina breddgrader. Men, men… nu njuter jag av lite värme innan nästa omgång med regn och rusk drar in = pysselväder igen!

Idag bjuder jag på mitt Art Journal-uppslag som jag gjorde under söndagens live! Vill du se liven finns den kvar på Facebook – leta efter en video den 17/7-2022. Det blev lite experimenterande som jag inte riktigt visste hur det skulle te sig och det kanske inte blev som jag tänkt, men det blev annorlunda! Man får ta med sig erfarenheten in i nästa projekt helt enkelt. Färgerna jag använt på sidan är Glossy Spray från Dina Wakley. Egentligen borde dom inte heta spray alls, eftersom dom kan användas på så många andra sätt och ibland är det både roligare och snyggare än att spraya med dom. Dom blandar sig fint när dom är blöta och är ”resist” när dom fastnat/torkat på en yta. Som gjort för mängder med tekniker.

Jag embossade några blommor från Tim Holtz innan jag började lägga på färg. Det höll emot ett tag, men sedan tog Glossy-färgen över lite och blommorna smälte in och blev mer diffusa. Helt enkelt ett test för att se om det funkade. För att se blommorna helt och fullt hade det med facit i hand varit bättre att embossa efter att man färgat in bakgrunden.

Du kanske kan ana dig till varför texten ”hidden” kom till…. japp, just för att blommorna hamnade lite i det dolda….

Material:

Dylusions Creative Journal Small 5X8
Dina Wakley MEdia Gloss Spray 56ml – Ancient
Dina Wakley MEdia Gloss Spray 56ml – Syrup
Dina Wakley MEdia Gloss Spray 56ml – Mineral
Dina Wakley MEdia Gloss Spray 56ml – Marine
Dina Wakley MEdia Gloss Spray 56ml – Cheddar
Tonic Studios Nuvo Embossing Powder – Crystal Clear 603N
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Entomology
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Flower Garden
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Worn TextTim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Worn Text
Dina Wakley MEdia Scribble Sticks 12/Pkg – Set 1
Tim Holtz Distress Archival Mini Ink Kit – Kit #2

 

Kram Lisa

Det här inlägget postades i Art Journal, Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *