2 fantastiska Lawn Fawn-kort från vår Gästdesigner Christel Ström

Även denna lördag får vi njuta och inspireras av fantastiska kort med Lawn Fawn från vår gästdesigner Christel Ström:

Den här veckan skall jag visa hur jag gjort en egen shadow box men i lite större format. Själv tycker jag att det är magiskt när man öppnar boxen och hela kortet blir fullt av liv och överraskningar. Det roliga med att den är lite större är ju att man får plats med ännu fler bilder och roliga händelser.

 

Jag gjorde 2 delar som mätte 4×7,75 inch. Jag bigade långsidan vid 5 inch och 7,5 inch. Jag hittade en oval dies som jag stansade ut på framsidan för att få ett fönster in i boxen. Här kan man verkligen ta det man har. Ett hjärta, en stjärna, en kvadrat, en rektangel, ett moln eller cirkel. Något som kanske passar dina stämplar du tänker att använda.

Sedan skar jag till ett ark i 5×4 inch som jag distressade till en fin tropisk himmel. Jag använde oxides i 4 färger och skvätte lite med den mörkaste färgen plus lite rent vatten.

Jag ville ha 3 gräspaneler inuti boxen och en lägre på framsidan. Jag gjorde dem 5,5 inch så att jag skulle få 0,25 på varje sida att fästa med. Jag distressade gräset lite på ovansidan för att få lite mer liv i det och sedan fäste jag det och den distressade himmeln med en stark dubbelhäftande tejp.

Sedan var det dags att välja stämplar och färglägga. Jag använde mig av dies och gjorde lite palmer också som fick göra miljön ännu mer tropisk. Den lilla gula kolibrin fick sitta på en liten bit acetat för att det ska se ut som att den flyger.

Vill man kan man sätta dit en vit ruta på baksidan kortet så att man kan skriva något till mottagaren.

 

När det kortet var klart hade jag massor av uppstämplade motiv kvar. Då valde jag att göra ett djungelmotiv där elefanten fick dyka upp med en pull tab. Tycker att ”lets toast” pull tab är så enkel att använda och interaktiva kort är ju lite extra roliga.

 

Hoppas ni får skapat massor själva den här veckan. Själv är jag i Bollebygd på träff och pyssel hela lördagen lång. Blir såklart lite Lawn Fawn som får följa med mig i väskan. Ha det gott!!

Christelcar

Materiallista:
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Elephant Parade LF3065.
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Toucan Do It LF2603.
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Gleeful Gardens LF799.
VersaFine Ink Pad Onyx Black.
Lawn Fawn Dies – Grassy Border LF613.
Lawn Fawn Dies – Hammock & Trees LF1979.
Lawn Fawn Dies – Mushroom Border LF1919.
Lawn Fawn Dies – Lets Toast Pull Tab Add-On LF1822.
Lawn Fawn Dies – Everyday Sentiment Banners LF1139.
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Mustard Seed.
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Spiced Marmalade.
Tim Holtz Distress Oxide Ink Pad – Picked Raspberry.
Crafters Companion – White Multi-Purpose Card 60/Pkg – A4Crafters Companion – White Multi-Purpose Card 60/Pkg – A4
Crafters Companion – White Multi-Purpose Card 60/Pkg – A4.
Lawn Fawn Petite Paper Pack 6X6 – Watercolor Wishes Rainbow

#scrapbooking #CiLiinPAPERS #PaperCraft #creative #inspiring #crafting   #CardMaking #Cilipysslatillsamans #LawnFawn #CraftersCompanion #RangerInk #ShadowBox #InteractiveCard #Guestdesigner

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker, Tutorial och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *