Happy Birthday- Make Today Count

Idag har jag gjort ett Födelsedags kort där jag har gjort min egen bakgrund med hjälpa av Distress Oxide Spray och en brayer. Just denna tekniken såg jag Tim Holtz själv visa på Youtube när han demonstrerade den nya Surface Mat och var ju tvungen att testa.

Today I have made a Birthday card with a background done with Distress Oxide Spray and a brayer. This is technique I saw Tim Holtz demonstrate the new Surface Mat on Youtube and I have to try.

Här ser ni min tre olika Distress Oxide sprayer, Distress Brayer och den vita mattan som jag har på min Glass Media Mat. För att inte låta mitt Spray fara runt över allt på hela mitt scrapbord har jag använt Tim Holtz Splatbox och jag har också valt att använda White Multi-Purpose Card som tål mycket spray.

Here you have my three Distress Oxide sprayer, Distress Brayer and the white mat as I have on my Glass Media Mat. I have also used my Tim Holtz Splatbox and White Multi-Purpose Card.

Bakgrunden blev en lite randig historia när jag använt Brayern tillsammans med Distress Oxide sprayen. Här ser ni att jag tagit fram ett stämpelset, en stencil en matchande Distress Ink Pad och en brun dyna Archival Ink.

My background turned out a bit stripey, so I decide to have a stampset, a stencil, Distress Ink Pad and a brown Archival Ink to make my background be not so stripey.

Först tänkte jag använda min Mini Ink Blending Tool men insåg ganska snart att jag behövde något mindre och som tur var så hade jag en förpackning av Detail Blending Tool hemma som funkade perfekt då jag ville bestämma själv vart jag vill ha mina hjärtan från stencilen.

At first I tryed to use my Mini Ink Blending Tool but I realised that I needed someting smaller to make my hearts and I had a package of Detail Blending Tool at home.

För att färga in min Bladranka som jag stämplat med min Archival Ink- Ground Espresso, har jag använt Archival Ink både Ground Espresso och Walnut Stain. Då Archival Ink är vattenfast så måste man använda Isopropropylalkohol (finns att köpa på tex Apoteket) då blir den som ni ser ”vattenlöslig” och jag mixade färgerna med min vattenpensel för att färglägga bladen på Bladrankan.

To color my stamped Bladranka have I used Archival Ink-Ground Espresso and Walnut Stain. When Archival Ink is a waterproof ink pad you have to use Isopropropylalkohol to make it water-soluble and then mix the colors.

Resultatet av min färgläggning av Bladrankan ser ni här. I bakgrunden har jag använt stämplar från Tim Holtz och det är också stämplade med Archival Ink-Vintage Photo.

Here you have the result on my colering with Archival Ink of the Bladrankan.

Mitt färdiga födelsedags kort och självklart är ju varje dag viktig men en av det viktigaste är ju självklart just Födelsedagar, jag älskar Födelsedagar <3 .

Every day counts but if it`s your Birthday is´t a very special dag and I love Birthdays <3 .

Material:

Tim Holtz Tonic Studios Glass Media Mat 1914E

Tim Holtz Distress Brayer 2,5inch – Small

Tim Holtz Distress Oxide Spray 57ml – Squeezed Lemonade

Tim Holtz Distress Oxide Spray 57ml – Twisted Citron

Tim Holtz Distress Oxide Spray 57ml – Picked Raspberry

Tim Holtz Splatbox

Crafters Companion – White Multi-Purpose Card 60/Pkg – A4

Tim Holtz Distress Ink Pad – Worn Lipstick

hÄnglar & Wings Clear Stamps – Bladranka

Tim Holtz Distress Archival Mini Ink Kit – Kit #3

Ranger Mini Ink Blending Tool 1 inch – Round

Vicki Boutin Print Shop Stencils 3/Pkg-Offset (slut i webshop)

Ranger Detail Blending Tools 5/Pkg

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Field Notes CMS396

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Etcetera CMS302

Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Note Quotes CMS463

Lawn Fawn Dies – Simple Wavy Banners LF1924

Lawn Fawn Clear Stamps 3X4 – Wavy Sayings LF1899

Ha nu en riktigt härlig Lördag hoppas att ni njuter av en härlig helg.

Det här inlägget postades i Inspiration, Kort och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *