Nu simmar jag på djupt vatten…

när jag är inne och testar några av de söta Lawn Fawn stämplarna som vi ju annars har ett proffs som visar er! Christel gör ju helt underbara kort med dessa stämplar och jag var ju tvungen att testa att göra ett dop kort till en liten Doris som har dopdag just idag!

Jag minns när min vän Annika lärde mig använda spritbaserade pennor, jag har än idag kvar mitt först målade motiv som jag fick av henne att träna på! Innan dess färglade jag med distress refill. Gillar båda teknikerna men beroende på motiv så byter jag gärna teknik mellan dem men har inte så många ”målnings motiv” så jag sliter ju knappast ut mina penslar och pennor😉

Min svåger som beställt kortet önskade rosa och grått, då det fick bli bakgrunden som jag gjort med tekniken att ”stämpla färg med ett acetate ark” på mitt Multipurpose papper. Sen klippt ut och fäst en bit grått som ”mark”. Naturligtvis oxide färgerna till bakgrunden, hur har man nånsin klarat sig utan dem?

Till ovandelen eller om vi kallar den himlen satte jag lite stjärnor med en stencil och en borste, ger sån effekt även om det inte är jätte starka kontraster.

Figurerna är målade med Spectrum Illustrator pennor och fästa med distans tejp. Det finns ett ”startkitt” med pennor och då kommer man riktigt långt med en bra grund av pennor. Det finns refill till dem, pennorna är prisvärda och har den omtyckta penselspetsen. Sen är jag ingen färgläggnings guru direkt, det finns det de som är bättre på, hint hint till vissa DT kolleger☺️

En fotomatta i silvrigt mirror card från tonic och även utstansade bokstäver från Tim Holtz/Sizzix ger kortet lite lyxigare känsla.

Jag hoppas att du får lite pyssel tid mellan regnskurarna och snart är hösten här och då behöver man inte ha dåligt samvete för att man kurar inne i sin vrå☺️

Ha en fin Söndag! Kram Emma

Material lista:

Crafters Companion – White Multi-Purpose Card 60/Pkg – A4

Distress Oxide Ink Pad

Tonic Studios Craft Perfect Mirror Card A4 – Frosted Silver 9467E

Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Party Animal LF893

Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Falling Stars

Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Alphanumeric Bold 665205

Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive 120ml 201N

Det här inlägget postades i Inspiration, Kort och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *