Gästdesigner Fredrika inspirerar med en färgexplosion

Det har blivit dags för vår nya gästdesigner Fredrika att inspirera oss under 3 månader! Fredrika smygstartade redan i januari och vi hälsar Fredrika varmt välkommen till oss på CiLi in Papers.

Hejsan på er!

Jag vill börja tacka Hanna för alla fina LO som du bjudit på, du har verkligen varit en inspirationskälla. Nu är det min tur att ta över stafettpinnen som gäst-DT för Cili In Papers. Det känns oerhört roligt och jag är så glad och tacksam för att jag fått den här chansen att tillhöra detta fantastiska team.  Jag kommer göra inlägg varannan lördag här på bloggen och på sociala medier mellan april och juni. Ni kommer säkert få vara med om en färgexplosion, håll till godo.

Till mitt första blogginlägg har jag valt att använda en av Simple Stories nya kollektioner, Just Beachy. Jag älskar färg och kunde inte motstå denna fina sommarkollektion. Det finns många sätt att samla sina minnen och jag tycker om att arbeta i olika format. Jag har därför valt en Snap Binder Book från Simple Stories, denna bok har rosa rygg och passar perfekt till papprena. I förpackningen kommer det med 12 dubbelsidiga ark varav några med bilder som går att klippa isär. Du får även med ett helt ark med stickers som du kan dekorera dina alster med, dessa är väldigt användbara. Det är både bilder och små texter.

Jag har några sådana här album hemma i hyllan nu och väljer alltid att dekorera framsidan för att veta vilket tema jag valt och för att jag blir glad av färg. På insidan av pärmen gör jag en ficka där jag kan stoppa ner olika minnen, till exempel biljetter. Jag har skurit ut pappret i den storleken jag tyckte passade, bigade 1 inch på tre av sidorna, vek in och klistrade fast på pärmen. På den översta sidan har jag använt en notch-punch för att få till fliken. Genom att biga pappret så får jag plats med fler saker i fickan.

I själva pärmen finns det hårda sidor som du kan använda som avdelare, färgade ark som matchar pärmen samt 10 plastfickor till dina layouter. Dessa plastfickor har olika storlekar och kan därför kombineras perfekt med papprena. Vissa kort i förpackningen använde jag som de är och vissa sätter jag kort och dekorationer på. Det kommer alltid en mängd dekorationer till Simple Stories kollektioner och dessa är svåra att motstå, mina favoriter är bits and pieces och chipboard frames. Denna pärm skapar jag för sommarens äventyr så den kommer att fyllas med fotografier successivt.

För att få ett lite mjukare intryck på mina kort försöker jag komma ihåg att färga in kanterna med Distress ink Walnut Stain. Jag försöker ofta skapa lite dimension på mina alster och använder därför små distanskuddar från Scrapbook Adhesives på kort och dekorationer. När jag känner mig klar med albumet brukar det alltid bli lite papper och dekorationer över, av dessa rester brukar jag skapa lite enklare kort och kanske ett och annat ATC.

Jag önskar er alla en fin helg!

Kram

Fredrika

Materialist
simple-stories-6×8-snp-binder—pink.
simple-stories-collection-kit-12×12—just-beachy.
simple-stories-bits–pieces-die-cuts-34/pkg—just-beachy-journal.
simple-stories-bits–pieces-die-cuts-39/pkg—just-beachy-floral.
we-r-memory-keepers-thumb-notch-punch.
bazzill-cardstock-12×12-25/pkg-smoothies—cerise-pink.
3l-3d-self-adhesive-foam-squares-308/pkg-white-25×25.
tim-holtz-mini-ink-blending-tool-1-inch—round.
tim-holtz-distress-ink-pad-11.
simple-stories-foam-alpha-stickers—yellow.
simple-stories-sticker-book-4×6-12/pkg—just-beachy.
simple-stories-double-sided-paper-pad-6×8—just-beachy.
simple-stories-chipboard-frames-6/pkg—just-beachy.
we-r-memory-keepers-reinforce-hole-punch.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Gästdesigner Fredrika inspirerar med en färgexplosion

  1. Susanne Almroth skriver:

    Tack för inspirationen! 🤗💕 Vilket underbart album! Jag har två sådana album som jag inte har kommit igång med. Nu kanske jag kommer igång. 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *