Enkla kort när inspirationen tryter…

Har nu suttit flera kvällar i min studio men inte fått nånting gjort, jo jag har strukturerat om lite och sen stökat ner lite men jag har inte fått gjort något kreativt. Blir så frustrerad när jag väl får tid att sitta och skapa så får man ingen inspiration… men sent igår kväll blev två kort till efter att ha lekt med stenciler. Oftast använder man ju utrymmet mellan stencilen för att skapa ett mönster men här ville jag göra tvärtom.

Började med att spraya Gloss spray från Dina Wakley i ett plasttråg för köttfärs. Valde färger nära varandra och sen en snabb dusch med vatten över. Lägger ner stencilen i färgbadet och sen lyfter upp den försiktigt och lägger på ett papper. lyft den vågrätt så rinner inte färgen för mycket på stencilen. Och lyft bort den direkt från pappret då Gloss spray torkar fort och den fastnar annars. Hoppa bilderna visar lite hur jag menar!

Hittade av en slump en bit tissue paper från Dina Wakley på bordet med två fina citat på som jag klippte ut och limmade på med matt collage medium, bästa sorten jag testat!

Skvätte också lite med liknande färger på motivet för att få ännu mer effekt och struktur.

Gloss sprayerna blir lite blanka när de torkat, försökte fota men svårt att få det att synas på bild🤣 men man ser lite blänk mitt i bilden.

Så för att kliva ur idé torkan är nog mitt bästa tips att börja leka och kladda lite då föds liksom idéer och det behöver inte alltid bli något men man lär sig alltid nåt!

Kram Emma

Material lista:

Crafters Companion – White Multi-Purpose Card 60/Pkg – A4

Dina Wakley MEdia Tissue Pack 7.5X10 20/Pkg – Just Words

Dina Wakley Gloss Spray

Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Wildflower Stems #2 664164

Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Wildflower Stems #1 664163

Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive 120ml 201N

American Crafts Smooth Cardstock 12X12 – Black

Det här inlägget postades i Inspiration, Kort och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *