Fredrika inspirerar med en färgsprakande Layout

Här kommer ett nytt färgsprakande inspirationsalster på temat härliga minnen från vår gästdesigner Fredrika:

Hej!

Mitt första blogginlägg blev ett album, denna gång hoppas jag kunna inspirera er med en färgglad LO med papper från samma serie. Ibland när jag går igenom mina bilder hittar jag några guldkorn och detta kort tyckte jag passade perfekt till dessa papper med strandtema. Tänk om man kunde få stanna tiden, detta kort är från 2017 och denna LO kommer hamna i mitt album som jag döpt till ”härliga minnen”

Jag gör nästan alltid mina LO på känsla och jag gillar att riva mina papper och arbetar gärna med lager på lager. I början gjorde det nästan ont i mig när jag rev i papprena och jag köpte alltid två av varje papper för att kunna ”spara” de som var vackra. Men nu kör jag all-in med känslan att är det slut så är det slut. Det kommer hela tiden nya fina papper som står på önskelistan.

Jag har arbetat på ett vitt slätt cardstock som bakgrund, jag började med att färgade in en del av pappret med distress oxide genom en stencil som jag hade i min låda. Jag har länkat till en likvärdig. Sedan tog jag ett av mönster papprena som jag rev isär för att skapa mellanrum. Jag väljer också oftast att skriva små texter för hand på mina layouter för att skapa en personlig känsla. Till sist brukar jag datera dem både med datum för händelsen och datum när layouten är gjord. Jag gillar att använda en datumstämpel för detta ändamål.

Jag har valt att centrera bilden till vänsterkanten och ramat in fotografiet med olika papper. Jag har använt 3D-kuddar för att få lite höjd på kortet, detta för att kunna stoppa in dekorationerna på sidorna. Jag  har svårt att sluta dekorera när jag väl börjat.

När layouten nästan är klar funderar jag alltid på rubrikens vara eller icke vara. Denna gång hittade jag en text bland dekorationerna med titeln ”Happy Holiday!”, genom att sätta ihop många die-cuts till ett kluster så skapade jag en rubrik till min layout.

Tack för mig och jag önskar er en fin dag!

Fredrika

Materiallista
Simple Stories collectionkit 12×12-Just beachy
Simple Stories Bits & pieces-diecuts just beachy.
Simple Stories Bits & pieces diecuts Just beachy Floral.
Simple Stories Bits & pieces diecuts Just Beachy Journal.
American Crafts Smooth Cardstock 12×12 white.
Enamel dots.
Dina Wakley Fude ball 1.5 pen black.
American Crafts Point Planner Roller stamp.
Simon Hurley Stencils 6×6 Warped circles.
Tim Holtz Distress Oxides ink pad Cracked pistachio.

Det här inlägget postades i Layout och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *