Kort med embossingfoldrar

Idag är det dags för mitt allra första inlägg som ordinarie medlem i det fantastiska designteamet! Jag är så otroligt glad över att få fortsätta inspirera er och bli inspirerad av alla duktiga pysslare i DT-gänget!

Under förra helgens scrapträff i Skåne, fick jag möjligheten att testa två olika embossingfoldrar från Tim Holtz! Jag använde foldern med vit cardstock som jag sedan arbetade vidare med när jag kom hem. Resultatet blev två stycken kort som jag tänkte visa dag.

Embossingfoldrar är ett enkelt och roligt sätt att få olika strukturer på dina papper. Du lägger ditt papper i foldern och kör den genom din stansmaskin. Viktigt att tänka på, är att fukta ditt papper lite innan du kör det genom maskinen. Detta för att inte riskera att pappret spricker när det pressas in i formen.

Jag har använt distressdynor i olika färger som jag tonat in pappren med. Ena pappret fick varma toner från gult till rött, och det andra pappret fick gå från ljus turkos till grönt.

Därefter har jag använt vax från Prima i två olika metalltoner som jag försiktigt har gnuggat in med fingret ovanpå pappren. Det blev en riktigt härlig effekt där färgerna syns igenom, medan metallvaxet får fram den häftiga strukturen som pappren har fått från embossingfoldrarna.

Jag hade aldrig arbetat med vax tidigare, men hade köpt på mig några tuber efter att ha sett DT-Petra använda dem i en live för ett par veckor sedan. Nu hade jag turen att träffa Petra IRL förra helgen, och hon visade mig hur man kunde arbeta med vaxet. Så himla roligt att lära sig något nytt!

Jag skar ned de två papprena och monterade dem på vit cardstock, och sedan på en svart kortbas. Därefter använde jag en ”Hello”-die från Lawn Fawn och stansade ut i svart glitterpapper, med guld respektive silver som bakgrund.

Slutligen adderade jag några svarta enamel dots för lite extra effekt.

Embossingfoldrar var väldigt roligt att använda, och för mig som inte gör kort så ofta blev detta ett enkelt och roligt sätt att göra kort på!

Jag hoppas ni tycker om dem!

Kram, Hanna

Jag har använt följande material:

Tim Holtz Sizzix 3-D Texture Fades Embossing Folder – Cracked
Tim Holtz Sizzix 3-D Texture Fades Embossing Folder – Reptile
Prima Finnabair Wax Paste Metallique – Vintage Gold
Prima Finnabair Wax Paste Metallique – Brushed Iron
Sizzix Surfacez Card & Envelope Pack A6 10/Pkg – Black
Altenew Die Set – Handwritten Hello (Den die som jag använt till korten finns inte längre på lager, men denna är väldigt lik.)

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Kort och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *