Gör en fin presentpåse av ett vanligt kuvert.

Jag ska visa hur man med några enkla vikningar kan göra om ett helt vanligt kuvert till en jättesöt presentpåse. Allt du behöver är ett kuvert, jag har använt ett vitt C6 men det är bara att använda den storlek du har hemma och anpassa måtten efter det. Sen behöver du bara lite fina papper och något att pryda det med och vips har du en snygg påse!

IMG_4691

Börja med att limma igen kuvertet. Om det saknas lim längst upp i hörnen så kan du sätta lite lim där så att det inte glappar när du viker kuvertet sen. Ta sedan och biga en inch (2,5 cm) från kanterna. Beroende på vad du vill ha för stängning på påsen så bigar du antingen alla fyra sidorna eller så lämnar du en kortsida obigad. Jag brukar vika ned kanten så jag bigar alla sidorna men vill du bara sätta en klämma upptill eller göra hål och knyta rosett så kan du lämna kortsidan obigad.

IMG_4693

Vik efter alla bigade linjer och dra med ett falsben så att vikningarna blir skarpa. Vänd kuvertet och vik alla sidor åt andra hållet också så blir det lättare att vika påsen sen.

IMG_4695

Nu är det dags att göra öppningen. Jag har använt en mönstersax. Snyggt är ju också att stansa med en kantstans eller att riva.

IMG_4696

Nu är det dags att förvandla kuvertet till påse. Öppna upp kuvertet och dra med fingrarna efter bigningarna på långsidorna så att de blir hörn på påsen.

IMG_4697

Nere vid kortsidorna blir det som små snibbar. Ta och nyp till dem så att de blir snygga trekanter och försök få kanten att gå ihop med hörnet på påsen.

IMG_4703

Limma fast snibbarna med din favoritlimprodukt, välj något som sitter ordentligt så att inte snibbarna släpper. Glossy accent är bra att använda som lim om man vill att något ska sitta ordentligt. Är det svårt att få in handen i påsen så kan du ta en linjal och trycka ned på insidan med. Nu ska påsen se ut ungefär såhär.

IMG_4705

Vänd påsen, tryck in vikningen som förut var kuvertets kant och vips har du en fin påse att fylla med något roligt. Jag ska ha gott kaffe i min och lägger det i en innerpåse först.

IMG_4706

När du ska pynta påsen så gör en fram och baksida och pyntar innan du klistrar fast dem på påsen. Det kan vara lite svårt att få fast pyntet annars. Jag har använt Bazzil Dotted Swiss cardstock och ett Bo Bunny-papper som grund. Höjd och längd på sidorna beror på hur högt upp på påsen du vill att pappret ska gå och om det vita ska titta fram på kanterna eller ej. 

IMG_4715IMG_4716

Här är den färdiga påsen. Jag har skurit ut skylten med Spellbinders Labels 4 (fler Spellbinders dyker upp i shoppen inom kort). För att få pappret att se lite äldre ut så har jag låtit pappret ligga kvar i dien och använt den som stencil när jag lagt på lite Distressfärg (Old Paper) med hjälp av en ink blending tool, ett av mina favoritredskap. Jag har även färgat in kanterna på mönsterpappret med den. Lite Stickles på ångan från kaffekoppen och lite Glossy Accent på kaffeytan gör stämpelmotivet lite roligare. Jag har vikt ned öppningen på min påse och lagt lite flyttbar tejp under så att den går att öppna och stänga. Jag klantade mig när jag klippte kanten kanten och täckte den därför med band innan jag vek ned den. Ibland blir det faktiskt bättre än man tänkt sig från början när man fixar något som gått fel. Men det är jättefint att göra två hål och trä ett band genom och försluta med en rosett. Man kan också sätta en klädnypa eller en klämma upptill för att försluta med.

Om du testar att göra påsen själv så får du gärna lämna en kommentar med en länk till alstret så att jag får se hur det blev! Lycka till med tillverkningen, det är en jätterolig påse att göra och risken är att det blir många när man väl börjat.

Ha en bra dag och pyssla lugnt!

/Maya

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

9 svar på Gör en fin presentpåse av ett vanligt kuvert.

 1. stephi skriver:

  Första inlägget gick ju jättebra! En tydlig enkel beskrivning går alltid hem! Så himla läckert blev det med påsen! Otroligt snyggt!!!!! Vilka fina papper-lajk!!

 2. lillnettan skriver:

  Älskar tutorials! Jättefin påse. 😀

 3. NHL skriver:

  Tack för bra och inspirerande tutte!
  Väldigt fina blev dina påsar också. Helt klart sugen att testa! 🙂
  Jättebra jobbat!

 4. Terés skriver:

  Tjohoooo! Vad duktig du är… Jättebra första inlägg.

  Kram!

 5. Annelie skriver:

  Kanon bra tut å jätte fin påse!!!

 6. mummylade skriver:

  super duper fin! Och sabbat lite men sen fixat till så det blev bättre än vi tänkt från början =) skönt när det händer

 7. Karin skriver:

  Åh va fin Maya! Måste testas!

 8. Tiggy skriver:

  Hej!

  Nu har jag liftat ditt alster. 🙂 Kika gärna in i bloggen och se hur min version blev!

  /Tiggy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *