Gör kort i alla former med Silhouette SD

Jag har använt min nya Silhouette SD till att göra ett roligt 5-årskort till min stora son som fyller år imorgon. Han är en riktigt pysslig kille som önskar sig distressdynor i födelsedagspresent så han brås nog lite på sin mor 😉

IMG_5214

Kortet har formen av en femma, det är lätt att göra sina egna former med Silhouetten. Den skär ut de fonter du har på datorn så jag valde bara en font som hade en snygg femma. Sen går det lätt att ändra storleken till en du vill ha, jag drog även ut femman lite på bredden så att den skulle bli lite tjockare. Jag spegelvände även en kopia av femman och monterade ihop dem så att det går att vika ihop kortet. Glöm inte att Silhouetten skär efter alla röda linjer så man måste ta bort linjerna i vikningen, annars blir det två kort!

IMG_5216

Även bokstäverna är utskurna med Silhouetten och sedan har jag lagt ett lager Glossy Accent på dem för att de ska bli tjocka och blanka. Det fina randiga pappret kommer från ett pappersblock från October Afternoon, just det blocket fanns inte i shoppen men många andra som är sååååå snygga! De andra papprerna är sånt jag hittade i min låda med pappersrester. Det är toppen att kunna göra sig av med lite pappersspill genom att skära ut saker ur dem. Det lilla monstret är utstansat med Spellbinders Big Scallop Circles.

Det är galet kul att kunna göra kort i alla former så pass enkelt som det går med Sillen, jag gillar verkligen programmet (Silhouette Studio) som följer med den och tycker att de enkla funktionerna är lätta att förstå sig på och lära sig använda. Sen har det massor av andra smarta avancerade funktioner som jag ser fram emot att lära mig. Jag har inte haft min Sill så länge men jag är hemskt impad av både programmet och maskinen. Om man nu inte tycker om att rita egna grejor så finns det MASSOR av fina designer att ta hem från den inbyggda affären i Silhouette studio. Det är nästan för enkelt att handla där, för er som har testat iTunes store så är det liknande uppbyggt. De har också en gratis design varje vecka som man kan ta hem gratis.

Nu hoppas jag att lilleman ska bli nöjd med sitt kort. Det var ett krav att det skulle vara en femma på det. Jag har även gjort en mall till ett kort i form av ett hus som jag ser fram emot att ta ut och pynta när jag behöver det.

Ha det bra i sommarvärmen!

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Gör kort i alla former med Silhouette SD

  1. Ziro skriver:

    Jättefint kort! Jag måste komma mig för att använda min skärmaskin lite oftare jag också!

  2. Zima skriver:

    Vilket fint kort! Jag har blivit ännu mer sugen på att köpa en Silhouette nu…! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *