Tim Holtz tavla

För ett tag sedan var jag på en scrapträff. De hade en utmaning där det gällde att använda Tim Holtz/Rangers produkter och att använda fantasin och skapa i Tim Holtz anda (eller något liknande, det var i alla fall så jag tolkade det). Detta kände jag direkt att det var min grej eftersom jag älskar dessa produkter och ”råkar” köpa det mesta som står hans namn på. Vet inte hur det går till, men sakerna följer med mig hem… 🙂

Eftersom det var en tvådagarsträff kunde jag fundera över natten och det slutade med att jag ägnade hela söndagen åt ett enda alster. Fast roligt hade jag!
Först funderade jag på vad som var typiskt Tim Holtz och kom fram till att det måste vara tags och distress inks. Kom på idén att göra en jättetag i Manila-papper (för det är så härlig yta att arbeta med distresser på). Så småningom blev det ändå en 12×12 LO eller tavla men med en jättetag på! Det är många detaljer så det blir nog ett långt inlägg. Hoppas ni orkar hänga med till slutet!


Som bas har jag ett vanligt Kraft-cardstock med en bit riven wellpapp. Wellpappen är inkad med Walnut Stain och sprayad med Perfect Pearl Gold blandad med vatten i en Mini-Mister. Instucken bakom allt finns en filmremsa utstansad med en Tim Holtz-die. Sedan tillverkade jag en egen tag av Manilla-cardstock då jag ville ha en jättestor. För att få förstärkningsringen runt hålet har jag tryckt med en liten cirkelpunch (i lagom storlek för själva hålet) och sedan tagit en lite större cirkelpunch och stansat ut runt om så att det blir en ring. Sedan var det bara att använda den minsta stansen och göra hål i själva tagen och klistra fast förstärkningen.


På jättetagen stämplade jag en TH-stämpel (Fabulous Flourish) och embossade med clear. Färgade in hela tagen med Spun Sugar distress ink och då kommer den embossade stämpeln fram så fint. Min kompis hade samma stämpel i miniformat (som clearstamp) och den lånade jag och stämplade i rosa över hela tagen. Kanterna är uppruggade med distressverktyg och sedan gick jag över dem med Black Soot, även en bit in över det rosa. Tagen blev också maskad med klockmasken, men det syns knappt, för den biten hamnade under de mindre tagarna.


Biljetterna har jag faktiskt gjort utan min biljett-die för den låg kvar hemma. I stället skar jag en lagom bred remsa av Manilapappret och stämplade upp de biljettkombinationer jag ville ha.  Med en perforeringskniv (eller vad det nu heter, en liten rullskärare som perforerar i stället för att skära) drog jag mellan alla biljetter och sedan tog jag en ”hålgörare” (öljettsättare går också bra, men denna från Martha Stewart är väldigt lättanvänd) och gjorde hål på kanterna mitt över perforeringen för att få de snygga hörnen på biljetterna . Det var lite klurigare  än att använda stansen, men det gick ju det med! Rev av några och satte dem i en klämma som i sin tur är fastsatt med en brad.
De två svart/rosa bitarna är Core’dinations cardstock som är svart utanpå och rosa inuti. Hur läckra som helst. Jag embossade dem i Steampunk och Pocket Watches embossingfoldrar och drog sedan med sandpapper på för att få fram mer av det rosa.


Mellantagen (som precis som den mindre är färdigköpta manillatagar) är färgad med Tea Dye (tror jag, det var ett tag sedan jag gjorde denna och jag var så inne i arbetet att jag inte skrev upp vilka färger jag använde, tyvärr) med kugghjulsmaskerna på. En resestämpel är stämplad med samma färg medan kompassen och klockan (en clearstamp) är stämplade med den mörkare Walnut Stain. Lite kugghjul och gamespinners på.
Den minsta tagen är färgad med Walnut Stain Distress Stains. En rolig produkt att färga in papper med. Färgen blir klarare men inte lika mjuk som när man använder Ink Blending Tool. Jag gillar båda just för att resultatet blir lite olika. En slags swirl är stämplad på med Fired Brick. Här använde jag inte dynan utan tog Stains för att få lite mer akvarellkänsla på stämpeln. Det syns inte så väl på fotot, men den röda färgen i den bruna är riktigt läcker. Stämplade små blommor längst upp med Perfect Medium och penslade lite Perfect Pearls Gold över. För säkerhets skull sprayade jag hela tagen med Perfect Pearls Gold också, det är därför den ser lite fläckig ut. Avslutningsvis en textstämpel stämplad med svart archival ink.


Den lilla bruna kuvertfickan är inte TH men fantastiskt söt ändå. Den kommer från Canvas Corp och gjorde sig bra med en resestämpel i Vintage Photo och en kompass ovanpå i Walnut Stain. Inuti ligger ett litet dubbelvikt kort som jag klippt ur ett papper ur TH-serien Vintage Shabby (den verkar vara slut i butiken för tillfället, men kommer säkert in snart igen, annars finns det ju andra vackra Paper Stacks). ATC-storleken (två rutor som är vikta på mitten) passade perfekt  i kuvertet. I kortet har jag stämplat en textSticky-Back Canvas som fått sig en omgång av Distress Weathered Wood eller Pumice Stone för att passa bättre med pappret.
Slutligen klistrade jag på lite Tissue Tape här och var (som jag dämpat färgen på med lite Tea Dye) och en liten remsa Film Strip allra längst ner. Övriga metalldekorationer från TH som jag använt är: gemgalgar, minigem, swivel clasp, jump rings (för att fästa saker i kedjan), type charms, muse tokens, memo pin, en klocka och sedan några icke-TH-saker som jag hade i lådan.

Har du orkat läsa ända hit är jag imponerad! Jag hade väldigt kul när jag gjorde denna LO, tavla eller vad man nu ska kalla det och faktum är att jag lyckades vinna utmaningen! Det gjorde mig ännu gladare!

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *