Stämpla med Tombows

Jag tänkte dela med mig av ett tekniktips idag. Jag har fått låna Tombowpennor att prova på lite med. Eftersom Tombows är vattenlösliga så kan man använda dem till rätt mycket skoj, bland annat kan man använda dem istället för en stämpeldyna om man vill göra flerfärgade stämplar.

Ta en valfri stämpel, min kommer från Tim Holtz set Good Thoughts. Välj ut vilka färger du vill använda dig av. Ett tips är att ta en ljusare och en mörkare färg i samma nyans så blir det mer liv i stämpeln. Jag tog två av de turkosa och två röda och så en varm-grå.

IMG_5355

Jag har färglagt stämpeln som jag vill ha den. De röda och turkosa områdena har jag först målat med den ljusare nyansen och sedan duttat med den mörkare i kanterna för att det ska bli mer livfullt. Man behöver inte alls skynda sig, färgerna torkar lite under tiden man målar men precis innan du stämplar ska du huffa lite på stämpeln, som när du gör imma på en spegel. Huffa och puffa lite lagom, små stämplat kräver bara en huff och större kan man flåsa på lite mer. Sen stämplar du snabbt som attans.

IMG_5360

Resultatet! Snyggt va? Nu är ju denna stämpel rätt kornig och kanske huffade jag inte nog men det blev snyggt ändå. Vill man ha en mer vattenfärgs-liknande effekt så kan man istället spraya vatten med en mini mister på. Jag tog samma stämpel som jag redan stämplat med, jag fyllde inte på med någon ny färg utan sprayade direkt på den använda stämpeln med lite glimmer mist. Först tog jag fel så det blev lite stänk av en mörkare blå mist. Men sen tog jag den nästan genomskinliga ljust blå som jag menade att använda mig av från början och sprayade på lite lätt. Du kan lätt blanda egen mist med vatten och perfect pearl i en mini mister, en knivsudd räcker bra till en mister som är fylld upp till 2/3. Sedan är det bara att stämpla.

IMG_5362

Här flyter färgen ihop och ger en mjukare effekt. Skimrar gör det också eftersom det är fuktat med glimmer mist. Det blev lite snyggt med de mörkblåa fläckarna från den blå mist jag råkade spraya med först.

IMG_5364

Här är bilderna bredvid varandra. Den vänstra är mistad och den högra huffad på 😉

Hoppas du blev inspirerad till att använda dina Tombows på ett nytt sätt. Det är roliga pennor både att måla med och använda till olika tekniker. Jag kan varmt rekommendera dem.

Det här inlägget postades i Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *