Stafflikort på snedden

Idag kommer kortet lite sent på dagen. Det är bara en knapp timme kvar innan det är måndag, men det som hänt i vårt härliga grannland Norge under helgen fick all inspiration att försvinna. Idag har vi haft en liten pysselträff hos mig och det blev väl lite skapat här och var – med betoning på lite! Men till slut fick jag till något att visa här på bloggen… Har sett dessa sneda stafflikort på nätet ett tag och idag upptäckte jag hur enkelt det var att göra. Då var jag ju tvungen att testa…


Kortbasen är ett Kraft-cardstock. Har distressat kanterna både med edge-scrapern och Distressfärg Walnut Stain. Har haft på ett lager Distress Crackle Paint Rock Candy på kanterna efter det. Ovanpå detta ett mönstrat papper från Pink Paislees ljuvliga papperskit Butterfly Garden. (Ett annat av papprena i kitet syns som bakgrund på fotot nedan.) Pappret är så vackert i sig att det inte behövdes så mycket utsmyckningar. Det fick samma kantbehandling som kortbasen, förutom crackle paint. Det bruna bandet satt runt en filt jag köpt… Bokstäverna är stämplade på samma mönstrade papper med stämplar jag hade hemma i Distress Walnut Stain. De är precis ½” i diameter så jag har stansat ut dem med en cirkelpunch i den storleken. Sedan stansade jag ut lika många cirklar i storlek 3/4″ och satte 3D-kuddar bakom alla och monterade på kortet.


Här syns kortet uppställt. Pappret från insidan kommer från en paperstack från Prima som heter Melody. Den guldgröna färgen på båda papprena var exakt samma. Tänk vilken tur man har ibland!  Bården som sitter snett över är stansad med Tonic Studios border-punchar i brunt cardstock och fastsatt med 3D-kuddar för att få lite höjd på bården så att framsidan stannar kvar när man ställer upp det. Själva kanten är gjord med Edger1 (fantasifulla namn, eller hur?) och mönstret med Accents Diamonds.  För att få bården jämn och snygg använder man en slags ”brädmall” som kallas Border System. Med några olika Edger-punchar och några olika Accents-punchar kan man kombinera en mängd olika bårder. Mycket praktiskt och kul. 🙂 Översta kanten fick lite Cinnamon Stickles på sig. Även dessa papperskanter har fått samma behandling som övriga papper…


Det är enklare än man tror att göra detta. Man bigar kortbasens framsida diagonalt och klistrar på en annan framsida på den yttre triangeln. Tror att det syns hur jag gjort på bilden. (Jag har klistrat lite mönstrat papper på baksidan också för att dölja var jag fäste bandet.)

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *