Rosa ask

För ett tag sedan visade Tina mig lite snabbt hur man kan vika en otroligt läcker liten ask. Några dagar senare behövde jag ett kort och något att lägga ett presentkort i till min vän/kollega och bestämde mig för att testa. Kanske inte det smartaste tillfället att börja vid 7 på morgonen samma dag (innan jobbet), men det blev ganska bra ändå 🙂


Asken är vikt av rosa cardstock då det är min kompis favoritfärg. Stansade ut en bård med en av mina favoritpunchar för tillfället, Celtic Strip från Tonic Studios.


Så här ser den ut uppifrån, som en blomma. Tog lite stickles (Stardust) för att förstärka blomformen.


För att hålla ihop den använde jag ett ”silkessnöre” som jag hittade i en låda. Ganska lätt att knyta och väldigt lätt att knyta upp.


När man öppnar ser man kortet som ligger i.


Det hade varit fräckt med ett hexagonkort för att matcha asken, men jag hade inte riktigt tid att mäta det, så det fick bli en dubbelvikt cirkel i stället. Jag använde Martha Stewarts cirkelskärare för att få exakt mått på alla mina cirklar. Alla kanter på kortet är inkade med Distress Spun Sugar.
Stämpeln är Lilla Annas tårta. Den är färglagd med ProMarkers och sedan har jordgubbarna, bananerna och fatet fått lite Glossy Accent på sig.


Satte i ett rosa organzaband för att lättare få upp kortet. Gjorde en skåra mitt i vikningen och trädde in bandet. Det är sedan fäst under den vita cirkeln för att inte änden skulle synas så mycket.


Och i botten ett presentkort fastsatt med en liten gluedot för att inte ”skramla”. Det blir mer överraskning när man lyfter upp själva kortet då!

Förhoppningsvis kommer Tina att har kurs i denna askvikning under våren. I så fall ska ni gå, för den är oerhört vacker men går ändå hyfsat fort att göra!

Det här inlägget postades i Inspiration, Verktyg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Rosa ask

  1. snojbi skriver:

    WOOW vilken kanonfin ask
    Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *