Färgglatt med Distress

Hej på er allihop!

Jaha, tänker ni säkert, vadå färgglatt med distress.
Är inte Distressfärg sådant som man smutsar kanter med och som gör det mesta mörkt och murrigt?

Jo, de e ett sätt att använda distresser, jag själv använder väldigt ofta tex. Walnut stain eller Vintage photo på mina alster, det har ni säkert märkt.
Men så idag så tänkte jag att jag skall visa er något med lite mer färg men ändå med distress.

Bakgrunden är präglad med ”Distressed Frame & Postal” och sedan har jag färgat in den med hjälp av ett Ink blending tool och färgen jag använt är Peeled paint.
Över den präglade texten har jag dragit med StazOn – Timber brown lite slarvigt på delar av bakgrunden

Fjärilarna kommer ifrån setet Butterflies #3 från Sizzix/Hero arts, det är ett väldigt smart kit med både stämplar och dies (så man slipper klippa ut). Jag har stämplat med StazOn – Jet black och sedan stansat ut med min Cuttlebug.

Hur har jag då färgat fjärilarna? Som underlag har jag haft mitt craft sheet från Inkessentials och på den har jag tryckt dit färg med distressdynor i varierande, jag använde Mustard seed, Broken china, peeled paint och dusty concord. När färgen är uttryckt huller om buller på arket så har jag sprayat vatten över och sedan lagt fjärilarna med framsidan neråt, tagit upp dom och torkat dom med mitt Heat tool.

Stämpeln kommer ifrån Vilda stamps och är helt klart en av mina favoriter. Jag har stansat ut texten med hjälp av Tim Holtz die Mini lables.

Ramen är gjord av en likadan utsansad form men jag har tryckt med StazOn – Timber brown direkt över pappret med dynan, färgat in med Peeled paint, klippt isär pappret på mitten och flyttat ut kanterna lite och limmat fast.

Hoppas att ni gillade denna lilla färgklicken!
Tack för titten!
//Tina

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *