Spectrum Noir-pennor

Jag älskar när färgkartor ser ut så här!

Alla färger ifyllda så man kan välja fritt när man ska färglägga.


Jag är så lyckligt lottad att jag äger alla dessa pennor som är underbara att färglägga med.


Förra helgen gjorde jag ett kort med en uggla från Hero Arts (den finns inte i butiken för tillfället men går säkert att plocka hem om någon är intresserad). Den är färglagd med Spectrumpennorna.
Kortbasen är ett papper från Canvas Corp. Gillar Kraftpapper!


Innan jag klistrade fast ugglebilden lade jag på lite olika embossingpulver och mica-flakes från Stampendous och värmde tills allt smält ihop. Det blir en väldigt läcker effekt. Vad som är viktigt att tänka på är att man värmer underifrån, annars flyger allt iväg och kvar blir ingenting alls… Enkelt men snyggt tycker jag. Återkommer till dessa pulver i ett senare inlägg.

För att återgå till min nya kärlek – Spectrum Noir-pennorna…På CHA-mässan var vi med på en workshop där vi fick lära oss använda pennorna. Fantastiskt bra och vår lärare var underbara Leann, som utvecklat pennorna, så hon visste vad hon pratade om. Jag (som tidigare använt Promarkers och lite Copics) tyckte att dessa var lättare att måla med. Promarkers är lite hårda i mitt tycke och penselspetsarna på Copics är jag inte alls kompis med. Därför ”råkade” jag köpa allihop när jag kom hem och ska nu försöka skapa mer med färglagda motiv igen, som för några år sedan när jag började göra en massa kort.
(bilden hämtad från Crafter’s Companions sida)  


För att få en smidig överblick på vilka färger jag har fyllde jag alltså i färgkartan ovan, som finns att ladda hem från Crafter’s Companions hemsida. Välj Blank A4 så kan du fylla i dina färger själv. De finns färdiga, men jag tycker inte att skrivarens färger brukar överensstämma helt med verkligheten…


Vill man förvara sina pennor på ett praktiskt sätt finns dessa fina väskor till. Grundfärgerna ryms i två väskor och de fyra extralådorna ryms i tre väskor (det går 36 pennor i varje).

De går utmärkt att blanda med både Promarkers och Copics. Jag har testat. Eftersom alla sorterna är alkoholbaserade är det inga problem.

Jag har också gjort en helt ovetenskaplig koll på nätet (och garanterar inte på något sätt att den är helt korrekt utan det är de uppgifter jag hittat när jag googlat lite snabbt) och jämfört pennorna. Både vad gäller pris, spetsar och möjlighet att fylla på/byta ut spetsar. Sen är det ju alltid en smaksak vilka man gillar bäst i slutändan, men efter att ha testat alla tre vet jag vilka jag kommer att använda mest i alla fall! 🙂

Är man intresserad av vilka färger som ingår i de olika seten så har jag gjort lite olika färgkartor för en snabb översikt:

Grundfärgerna säljs i 6-pack (12 st = 72 pennor) i en färdig blandning för bästa matchning. Några varma och några kalla färger så att man får en bra grund. Ovanstående färgkarta har jag gjort själv då jag ville kunna se vilka pennor som ”hör ihop”. Den kan du hämta här. Tycker du om den och vill sprida den är jag tacksam om du länkar hit i stället för att lägga upp den på din egen sida.


Övriga pennor som kompletterar grundutbudet ser ut så här. De säljs i 24-pack med mörka, ljusa, klara och pasteller.

Jaha, det var mina tankar om dessa pennor. Snart kommer väl de nya Distresspennorna in i min värld också och då är det dags för nya jämförelser. Ska bli spännande att utforska likheter och skillnader mellan dem och Tombowpennorna (som också är vattenlösliga)!
Ha det bäst så länge!

Det här inlägget postades i Förvaring, Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Spectrum Noir-pennor

 1. snojbi skriver:

  Tack sä jättemycket för denna braiga informationen om dessa pennor jag mailat om till Ciliinpapers med mina frågor.
  Har avvaktat lite men nu efter att läst detta har jag nog bestämt mej.
  Kramis

 2. Karin Olsson skriver:

  Hej och Super Tack för detta fantastiska inlägg:-)

  Då jag numera är lycklig ägare till alla pennorna i Grundsetet och skall leka med dessa så fort jag bara får tid..lusten finns ju att skapa mycket roligt med dessa nya härliga färger.
  Tack för den extra färgkartan som du gjort så himla bra för grundsetet!

  Kramar KarinO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *