Termosmugg med bandana-teknik

För 2½ år sedan var jag i NY och där köpte jag en termosmugg som man kunde scrappa själv (dvs det fanns en pappersmall inuti som går att byta ut). Tänkte att det var dags att få den färdig, snabb som jag är… I höstas gjorde jag ett par tags med bandanateknik (följer du länken hittar du även länkar till instruktionsvideon hos RachO113). Fantastiskt roligt och effektfullt. Eftersom det inte går att göra alltför tjocka lager i termosmuggen borde detta vara en passande teknik.


Visst har jag världens läckraste termosmugg nu? Är väldigt nöjd faktiskt.


Så här såg pappret ut innan det åkte in i termosen.
Jag började  med att stämpla en massa stämplar med svart Staz-On och lät det torka över natten för säkerhets skull. Jag vill ju inte att färgerna ska blanda sig med det svarta!
Sedan var det dags att börja leka med färger. Då jag bara äger tre (förutom svart och vit då) så var det inte så många att välja på. Har provat med Distressdynor också, och det funkar väldigt bra, men jag tycker att färgerna blir klarare och djupare med Staz-On. Med Ink Blending Tool går det lätt att färga in pappret. De färger jag har använt är Ultra Marine, Blazing Red och Sunflower Yellow. Detta är grundfärger och när de möts får man ju fram även grön, lila och orange.


För att kunna stämpla över motiv utan att förstöra dem gjorde jag stämpelmasker. Många använder post-it-lappar, men jag vill gärna ha lite klister i alla kanter så att de sitter säkert och då får man tillverka egna. Jag stämplar först upp stämpeln på ett skräppapper, klipper ut så nära det går, helst mitt i konturlinjen om det finns någon och sätter sen på Zig 2 way glue och låter lufttorka ca 15 minuter (jag har svårt att vänta, men annars kanske du inte får av masken från ditt alster – jag har provat och fått börja om, inte så kul). Nu har du ditt eget post-it-papper som är flyttbart. Mycket praktiskt. Älskar dessa limpennor som finns i flera olika bredder. Tror att bilden visar den tunnaste och den bredaste.
Stämpla ditt motiv, lägg masken på och fortsätt stämpla runt om.


När all stämpelfärg är helt torr är det dags att fixa till med lite (OK då, ganska mycket) highlights. En vit penna ger stora effekter tillsammans med glossy (3D-lack) och diverse olika stickles (glitterlim). Sen tar det minst två evigheter eller en natt att få allt tillräckligt torrt för att trycka in pappret i termosen. Det blir inte bra att försöka skynda på detta moment med hjälp av embossingfön. Nej, jag har inte testat, utan lärt mig av andras erfarenheter… 🙂


Använde dessa färger: Enamel Accents svart; Stickles Patina, Dark Blue, Black Diamond, Yellow och Star Dust; Distress Stickles Fired Brick och Glossy Accents. Till detta kom den bästa av alla vita pennor: Uniball Signo broad.
Stämplarna jag använt kommer mestadels från Tim Holtz, ett par små jag hittade i lådan och blomman är från Hero Arts.

Tyvärr finns inte termosmuggar att altra i butiken, men allt övrigt material för denna roliga teknik går att få tag på. Sen blir fingrarna så där vackert flerfärgade i några dagar 🙂

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Termosmugg med bandana-teknik

  1. snojbi skriver:

    Wow vilken fantastiskt fin mugg
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *