Altra snabbt och enkelt

Har lyckats samla på mig lite olika tejpsorter, både tissuetape och washitape, som är en japansk maskeringstejp gjord av rispapper (produktionen med färger och mönster började 2006 –  den som är intresserad av vad washi egentligen är kan läsa mer i detalj här). Samla och shoppa är ju minst halva nöjet med att ha scrapbooking som hobby, eller hur? 🙂 Men nån gång ska man kanske använda åtminstone en del av allt man har. Så jag började fundera på vad man kunde ha tejpen till samtidigt som nästan alla mina pysselsaker är undanplockade efter diverse kalas. Då slog det mig att man kanske kan altra (göra om) något med tejp!


Kollade lite snabbt på översta lagren i några lådor och där fanns en liten söt ask med kom-i-håg-papper och en penna som var i stort behov av lite färg. Tejpen låg nära till hands då den inte hamnat i nån låda än (ganska nytt tillskott i samlingen med andra ord) och saxar finns det gott om hemma hos mig. Det var allt som behövdes för att få till en perfekt gå-bort-present.


Visst blev den söt? Fick sätta dit en liten ros där tejpskarven var. Det kanske hade varit smartare att börja på ett hörn, men jag började i ovankant vid öppningen för jag hade inte en tanke på mönsterpassning förrän på andra varvet…
Det gick snabbt och lätt att få dit tejpen och det var inte ens krångligt med mönsterpassningen då Trendy Tape (som just denna tejp heter) går att flytta om man inte tryckt fast den för hårt.


Här ser man mönsterpassningen lite bättre. Jag har lagt tejpen kant i kant så inget överlappar utan ytan är helt slät. Visst, tittar man väääldigt noga så ser man kanske nån liiiiiten skarv, men det ska väl synas att det är hemmagjort? 🙂


Även den tillhörande pennan fick en omgång tejp och ja, jag har testat, det går att vässa med tejp på!


För att få till twisten på rosens stjälk virade jag den runt skaftet på en tunn pensel. Sedan fäste jag den med ett par glue dots (finns i flera olika storlekar).

I butiken finns massor av roliga saker att altra! De flesta är lite bruna (som min ask var) och vill man få en klarare färg på sin tejp kan man alltid grunda med vit akrylfärg eller vit gesso. Självklart går det att använda annan tejp också, det finns flera olika sorters härlig tissuetejp (Tim Holtz och 7 Gypsies) , men då den är lite tunnare och ljusare är det nog bra att grunda med vitt först.
Lycka till!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *