LO med Mica Fragments

Nu har jag haft roligt! Jag fick med mig hem två kitt från Stampendous om Fran-tagé. Ett embossingpullver och ett med Mica fragments. Har suttit hemma och testat nu och fick en idé precis innan jag skulle sova i förrgår (självklart). Så det jag började med direkt efter frukost dagen efter var att starta med det jag kommit på: att använda sig av Mica fragments på en LO.

20130104_181854

Jag startade med att göra iordning alla papper med att först rugga up dem med Prima Comfort Craft Distressing Tool (fotfilen) och sedan sanda ytterligare med Sand It Gatget. Efter detta färgade jag in papprena med Ink blending tool, delvis från serien Simpel Stories med färdiga texter och journaling rutor (den beiga serien som jag inte hittar ett namn på), med distresser i färgerna Fired Brick, Aged Mahogany och Walnut Stain. Ssen tejpades pappersbitarna och bilden fast. Efter det började jag med det roligaste!

20130104_184138 20130104_184127

Jag började med att strö transparant och aged silver embossing pullver runt om kortet. Sedan la jag på röda och alla de olika fragments som var med i kittet över embossing pullvrena och avslutade med aged gold och transparant enbossing pullver för att återförsluta fragmentsen då de inte kan smälta fast själva. Då fragments och pullverna ibland har en egen vilja då hamna där de inte skall vara putte jag dem på plats med en TORR pensel. Sen värmde jag allt underifrån, med en embossingpistol (denna låter väldigt lite), så att det inte skulle flyga iväg. Det man skall tänka på, som jag märkte själv, var att om det är ett tjockare lager med papper så tar det längre tid och värma och risken att värma kortet så att det bubblar sig blir större. Det gjorde mitt kort men det syns ytterst lite.

20130104_231111

Jag satte även på fragments på lågorna till Tim Holts ljusstaken (som tyvärr inte är inne i butiken nu) med en vanlig lim penna. Själva ljusen och glanset är målat med DEN vita pennan som täcker bäst av alla de pennor jag har provat! Har även stämplat in datumen som kortet togs, brevid ljusstaken, med en Roller/Ready Stämpel (finns i tre olika sorter). Dynan som jag färgat in med är en Prima Chalk Fluid Dark Rust.

20130104_231118

Bannern är utklippt från ett papper av Simple Storier med färdiga border. Bandet som håller i borden är ett pappers band från Tim Holts som jag även dessa färgat in med Prima Chalk Fluid Dark Rust. Både klockan och bokstäverna är från Tim Holts.

20130104_231059

Här nere i hörnet ser ni lite bättre det färdiga resultatet av Fragments ramen. Här är även med en Camera från Studio Calico och en text från ett papper av Simple Storier med färdiga border.

20130104_231055

Detta blev då slut resultatet med alla detaljer på. Hoppas ni nu känner er nyfikna på att prova Mica fragments och dessa embossing pullver då de verkligen är något unikt (ialla fall för mig) 😉

Trevlig helg!

Ida ”Pyssla”

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *