Project Life

Project Life startades av amerikanskan Becky Higgins som erbjöd ett helt paket med fotoalbum, plastfickor av olika slag och färdiga set av kort att bara sätta in i de olika fickorna. Så det du behöver göra är att lägga till dina fotografier, minnen och ord. Hennes tanke var att det skulle vara lätt att bevara minnen och sin historia, även om man är en upptagen kvinna/man mitt i livet.

Jag har tagit delar av konceptet och gjort det till mitt. Det finns inga regler med Project Life, utan det gäller att hitta sitt sätt som passar en själv. Antingen använder man sig av de färdiga kit som finns eller så tar man av sitt eget scrapmaterial. Jag använder mig av båda metoderna och blandar efter humör.

Jag blandar vanliga plastfickor och layouter med fotofickor och minnen och jag älskar det! Det har blivit mycket lättare att minnas vardagen och bevara de vardagliga rutinerna som också är en skatt. Inte bara högtiderna som vi ofta är så duktig på att dokumentera. Vissa veckor tar jag många foton och andra bara några stycken, för så är ju livet… Ibland händer det massor och ibland ingenting. Jag brukar för det mesta skapa ett uppslag (2 plastfickor med fotofickor för en vecka), behöver jag mer fyller jag bara på i mitten av uppslaget. Jag har också blivit mycket duktigare på att verkligen skriva ned olika saker och händelser, vilket jag inte alltid dokumentarar ordentligt på min layouter. Project Life är mitt nya sätt att scrappa även om jag fortfarande göra layouter när jag vill ha en utmaning av just den kreativa processen. I butiken hittar du massa roliga kit, papper och dekorationer att använda till ditt Project Life.

Idag bjuder jag er på vecka 32, 2013, ur mitt Project Life.
Vecka32_1 Vecka32_2 Vecka32_d

Jag har använt mig av följande material: Album, plastfickor, Papper: Carta Bella – Hello Again, Teresa Collins – Note Cards, Project Life 4X6 White Cards och Project Life 3X4 White Cards. Dekorationer: Teresa Collins Die-Cuts, Studio Calico Atlantic – Alpha & Accent, Studio Calico Atlantic – Stickers Stars Multi, Tim Holtz – Label Letters,  Prima Sugardots och Classic Calico Roller Date Stamp.

Jag har också gjort en video, så att ni kan se hur skapandeprocess går till. Mina foton förbehandlar jag i min Iphone och i min dator och skriver ut hemma.

Jag önskar er en härlig kreativ vecka!
Marie

Ps: Ni glömmer väl inte bort att vara med i vår månadstävling?! Du har till den 3o/9 kl. 23:59 på dig att delta!

Det här inlägget postades i Inspiration, Tutorial. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *