Glittrigt påskkort

Om en vecka är det påskafton så nu är det hög tid att sätta igång med påskkorten om de ska hinna iväg och komma fram i tid!

I bloggen har vi, som ni säkert märkt, påsktema denna vecka. Jag fick för mig att jag ville göra ett skak-kort, men ett där man kunde se igenom vad som finns på insidan. Varför göra det enkelt för sig? Fast riktigt så krångligt är det inte egentligen…

Så här blev det till slut.

Påsk_15_02
En vanlig kortbas av cardstock. Valde att skära ut ett ägg med min e-craft. Ett ägg i det orange pappret och ett i kortbasen, så att det blir hål rakt igenom. Bokstäverna hittade jag i lådan och för att få till pricken över Å satte jag dit en blingsten i matchande färg.

Påsk_15_01
Här har jag tejpat fast en bit av en gammal plastförpackning (det går med OH-papper eller laminat som man kört igenom utan nåt emellan också) på baksidan av det orange pappret. Sen satte jag häftkuddar tätt, tätt, tätt så att glittret inte ska åka ur. Det hade säkert varit lättare med 3d-tejp (åtminstone när jag skulle plocka av alla skyddspapper som numera finns i hela arbetsrummet) men hittar man inte den får man göra så här. I med glitter i olika färger och storlek och sen på med ytterligare en plastbit för att försegla alltihop.

Påsk_15_05
Ägget med vit bakgrund.

Påsk_15_04
På insidan satte jag ytterligare ett av de underbara papprena från Lawn Fawn. Jag, som egentligen inte gillar orange och turkos, har nu använt de färgerna två veckor i rad. Tycker man blir glad av dem och det behövs när det är regnrusk ute.

Av en träd-die gjorde jag ett påskris genom att klippa bort halva stammen och sen sätta fjädrar i. Med en tunn limpenna är det ganska lätt att klistra fast även smala grenar. Fjädrarna är både stämplar och dies från Lawn Fawn som är färglagda med Spectrum Noir-pennor. Jag ville inte ha fjädrarna så ”hårda”, så jag valde att stämpla med en grå dyna i stället för svart som jag brukar ha. För lite extra glitter målade jag med en genomskinlig Wink of Stella-penna också.

Påsk_15_03
Massor av glitter blev det denna gång. Microglittret (det solgula) fastnar lite på plasten men det tycker inte jag gör något. Lite glitter är aldrig fel – mycket glitter är alltid rätt, eller? 🙂

Material:
Papper: Lawn Fawn Petite Paper Pack 6×6 – Beachside
                  Cardstock – vitt

Dies:      Elizabeth Craft Pop It Up – All Season Tree
                 Lawn Fawn – Dream

Stämplar: Lawn Fawn – Dream

Skärmaskin: e-craft (finns inte inne just nu, men här hittar du kategorin)

Färg: Pennor – Spectrum Noir Generation 2
                              Wink of Stella – Glitter Clear

            Stämpeldyna: Memento – London Fog

Glitter: Stampendous – Sunflower Micro Glitter
                Treasures Frantage Glitter Kit – Champagne Crushed Glass Glitter &
                                                                            Halo Silver Mix
               Encrusted Jewel Kit – Purple (Lavender Glass Glitter &
                                                                     Royal Purple Glass Glitter)

Bokstäver från Amy Tangerine

Klister:  Häftkuddar
                  Tejp
                  Zig 2-way Glue Pen

helena

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Glittrigt påskkort

  1. Pingback: Glittrigt påskkort | Pandoras ask

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *