Besök hos fotografen – Studio Calico

Lovade förra veckan att försöka undvika Maja Design-papper i detta inlägg då det varit flera i rad med samma underbara pappersserie så nu blir det Studio Calico i stället och en layout i stället för ett kort. 🙂

Serien Lemon Lush har varit med ett tag men jag har inte använt den tidigare. Den passade perfekt till mina svart-vita foton.

Layouten är inspirerad av Maries layout som är grund till månadens tävling. Hoppas du blir inspirerad av min variant.

Fotografen_01
Lemon Lush-serien är så fylld av färg att ett papper fick vara bakgrund. Det behövdes inga extra lager eller färgstänk, det var perfekt som det var. Jag valde att sätta mina foton på en vit fotomatta för att de skulle synas lite bättre.

Fotografen_02
Här är layouten inte färdig. Inget är klistrat och jag flyttar runt allt för att se var det passar bäst. Dotty-bården under fotoraden satte jag dit ganska sent och då blev det lite mycket gult tillsammans, så på den färdiga bilden har jag ändrat lite och jag tycker att det blev mycket bättre. Det är rätt roligt att flytta runt och prova sig fram vad som blir snyggast! Alla pappersdekoration kommer ur samma serie och jag har klippt, skurit och stansat ut med cirkelstansar i olika storlekar.

Fotografen_03
Jag använder min lilla giljotinskärare till alla småsaker, särskilt om något är utskrivet på fotopapper. Min vanliga skärmaskin (med stickskär) blir så snabbt slö av fotopapper, förutom att det inte blir snygga kanter och då är denna lilla goding ovärdelig. Det gäller bara att komma ihåg att trycka ner plastflärparna så att allt ligger still när man skär. Då blir allt perfekt!

Fotografen_04
Fjärilen är utklippt ur ett av papprena. Målade de färgade fläckarna med genomskinlig Wink of Stella-penna för lite glittereffekt. Tyvärr syns inte det på bilden, men är väldigt läckert i verkligheten. Jag satte tejp under fjärilens kropp och 3d-kuddar längst ut under vingarna för att få lite ”fjärils-dimension”. Lite bling och pärlor fick bli prickarna över i.

Materiallista:

Papper – Studio Calico Lemon Lush
Cardstock vit – Bazzill Orange Peel
Pärlor – finns i massor av färger
Bling – likaså
Elizabeth Craft – Dubbelhäftande tejp
Wink of Stella – glitter clear
Distress Ink Pad – Vintage Photo
Ink Blending Tool
Tonic Studios – Skärmaskin med stickskär
Tonic Studios – Skärmaskin liten giljotin
Tonic Studios – Dotty Border
Cirkelstansar i olika storlekar
3D-kuddar

helena

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Besök hos fotografen – Studio Calico

  1. Pingback: Besök hos fotografen | Pandoras ask

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *