Gör själen lycklig – art journaling

take_time_art_journal_fullJag är tillbaka med en ny sida ur min Art Journal. Denna var väldigt rolig att göra! Jag började med att grunda med gesso för att skydda sidan bakom. Jag använde tre nyanser av Distress Paint till hela sidan: Squeezed Lemonade, Abandoned Coral och Cracked Pistachio. För att göra bakgrunden duttade jag med den gula och rosa färgen här och där och drog ut det med en våtservett. När det torkat duttade jag här och där och sprayade lite vatten på så att fägen rann lite och lät torka. Jag ritade cirklar med lite olika saker som mall. glas, burkar och sånt som låg framme. Sen kom det roliga. Jag målade cirklarna olika färger med Distress Paint, direkt med daubern, sedan kletade jag en annan färg med fingrarna och lät det blandas lite. Sen fick det torka medan jag jobbade vidare med någon av de andra cirklarna och så började jag om igen och täckte cirklarna flera gånger med färg tills det såg snyggt ut. Jag täckte dem sedan med Magic Medium för att göra dem blanka och lätta att torka av inför nästa steg. Jag hade vattenlösliga kritor liggande i gömmorna, vet inte vart jag hittat dem och de kan vara typ 20 år gamla eller så, jag målade med den svarta runt cirklarna, blötte fingret försiktigt och smetade ut färgen. Samma med den vita glansen i cirklarna. Det funkar lika bra med gelatos. Till sist använde jag lite texture paste genom en stencil för att ge struktur mellan cirklarna och så ritade jag hjärtan med svart sharpie och fyllde dem med vit gel penna.

take_time_art_journalOm du inte gillar att få färg på händerna kanske inte denna sida är nåt för dig, själv tyckte jag det var rätt trevligt att måla med fingrarna. Testa! Det gör själen lycklig 🙂

Material:
Dyan Reaveley’s Dylusions Creative Journal
Distress Paint (jag använde Squeezed Lemonade, Abandoned Coral och Cracked Pistachio)

Heidi Swapp Magic Medium 2oz – Clear
Daler-Rowney Gesso Primer 

Liquitex Modeling Paste Acrylic Gel Medium 8oz 
Sharpie Fine Point Permanent Marker Open Stock – Black 
Uni-Ball Impact Gel Pen Bold Point 
Gelatos Stick Mix & Match 2/Pkg Black & White

maya

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *