Falsk metallglans

Då var det dags för en ny, rolig teknik jag hittat hos Jennifer McGuire! Vill du se hennes video klickar du här annars läser du vidare för ett lååångt inlägg på svenska! 🙂

Så här blev mina kort och jag är jättenöjd med dem!FauxMetal_01

FauxMetal_02
Jag började med att skära till en lagom ruta (mitt papper är 5″x5″). Det är enklast att få ut färgen jämnt med ett helt slätt cardstock och det blir dessutom mer likt metall än om du har ett papper med struktur. Sedan satte jag tejp runt om hela, mest för att maska av så att det blir en snygg vit ram runt färgen, men även för att hålla fast pappret på underlaget. Det är viktigt att tejpen är lätt att plocka bort utan att göra märken eller lämna klisterrester på pappret. Prova först om du är osäker. Se till att tejpen kommer på samma avstånd från ytterkanten på alla sidor så att rutan hamnar i centrum, då slipper du skära till pappret i efterhand.

FauxMetal_03
Jag valde tre bruna distressfärger till det första kortet. Tanken var att det skulle bli lite kopparliknande eller så. Blending tool är ett fantastiskt verktyg när det gäller att färga in papper med Distress Inks.

FauxMetal_04
Den ljusaste färgen hamnade längst upp och sedan jobbade jag neråt med allt mörkare toner. Se till att de blandas ordentligt där de möts för en snygg övergång.

FauxMetal_05

FauxMetal_06

FauxMetal_07
Sen är det dags att gå på med det som ger metall-looken, nämligen Perfect Pearls. Det finns många micapulver som ger glans, men Perfect Pearls har ett bindemedel i sig som gör att de lämpar sig extra bra för detta. Se till att Distressfärgen inte har torkat helt utan fortfarande är lite fuktig, då funkar bindemedlet. Ta på ordentligt och gnugga in med pensel. Gnugga sedan bort överflödet och ”jämna till” ytan med en tygtrasa eller en bit mjukt hushållspapper. Eftersom jag hade bruna (varma) distresstoner valde jag ett ”varmvitt” pulver som heter Biscotti.

FauxMetal_08
När tejpen tagits bort är det så här snyggt och skimrande! Och en snygg, jämn, vit ram runt.

FauxMetal_09
Dags att lägga pappret i en embossingfolder. Det funkar med vilken som helst, men de nya från We R Memory Keepers är lite speciella. De har tagit embossingen till en ny nivå! Praktiskt med rutnät så att man ser att pappret ligger helt rakt i.

FauxMetal_10
In i maskinen!

FauxMetal_11
Se så läckert! Bara lite färg, lite pulver och en embossingfolder!

FauxMetal_12
Jag gjorde ett blått kort också, med precis samma teknik förutom att jag valde att ha den ljusaste färgen i mitten och jobba utåt som en cirkel.

FauxMetal_13
Upptäckte att det nogt hade varit enklare med små, runda blendingtools i stället, men nu hade jag redan börjat. Nästa gång…

FauxMetal_14

FauxMetal_15
Till det blå kortet valde jag ett vitt pulver, det som heter bara Perfect Pearl.

FauxMetal_16
Tog den andra embossingfoldern i setet denna gång. De säljs två och två.

FauxMetal_17
För att få en hälsning på korten stansade jag ut Grattis i svart cardstock. Denna gång kom jag ihåg att använda självhäftande papper för att slippa limma att det pyttiga sen. Skar ut en svart fotomatta och satte under och fäste sedan allt på en kortbas.

FauxMetal_18

 

FauxMetal_20

FauxMetal_21

 

FauxMetal_23

Hoppas du orkat läsa ända hit och att du vill testa tekniken! Jag har massor av idéer jag ska prova en annan dag.

helena

 

 

 

Materiallista:

Cardstock – vit, slät
Cardstock – svart, orange peel
Distress Inkpads
Blending Tool
Perfect Pearls
Mandy Die – Grattis
Stick it (dubbelhäftande att använda till diecuts)
We R Memory Keepers Next Level embossingfolder – de jag använde heter Gemstone

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Tekniker, Tutorial och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Falsk metallglans

  1. Pingback: Falsk metallglans | Pandoras ask

  2. Anna Uhras skriver:

    OJ OJ!!!! vilken effekt!! Så vackert!! Kram Anna 🙂

  3. Pingback: Pennställ med WRMK embossingfoldrar |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *