Psykadelisk art journal sida

CiLi AJ maya isaksson

Kvällen när jag gjorde denna sida satt jag och lyssnade på halvt psykadelisk 70-tals rock och det kanske är förklaringen till varför sidan ser ut som Scooby-gängets partybuss. Jag hade idén att doodla en seriepratbubbla och inte så mycket mer. Sen lekte jag bara vidare. Jag ville gärna testa att färglägga sidan med mina Aqua Tints och jag använde alla färgerna i Bright and Beautiful setet. De kalla färgerna runt om och så de varma i pratbubblan. Jag använde Sharpiepenna och Project Life journalingpennor till att rita på fri hand.

IMG_2291

Jag ville ge lite struktur till sidan också jag använde guld och silverfärgerna ur Essential-setet av Aqua Tints till tt få lite skimmer på sidan. Jag målade lite på mitt glasunderlägg och så använde jag lite Cut and Dry foam för att dutta över stencilerna. Jag ville ha lite ”bakom” ordet också så jag sprayade ett vanligt skrivarpapper med icket-permanent lim och tryckte fast den på ordet. Då linjerna var mörka gick det lätt att se igenom pappret och rita ut ordet och sen klippte jag det med sax. Jätteenkelt sätt att göra en egen mask. Jag duttade guldfärg över det orangea innan jag tog bort masken, på så sätt hamnar inte guldet på bokstäverna.

CiLi AJ detail 2 maya isaksson

Här syns skimret lite bättre, en rolig effekt som jag tänker testa på fler grejor. Art journaling är ju ett perfekt sätt att testa hur olika medier fungerar och vad man kan göra med dem. Texten då? Tja, jag hoppas väl att något bra plötsligt händer. Mest var det det första som poppade upp i huvudet.

Material
Dyan Reaveley’s Dylusions Creative Journal
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Bright and Beautiful
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Essentials
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Splotches
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Tracks
Sharpie Fine Point Permanent Marker Open Stock – Black
Project Life Journaling Pen Set 3 Pack – Black
Uni-Ball Signo Impact Gel Pen Bold Point – White 

maya

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *