Pennställ med WRMK embossingfoldrar

Så här såg det ut i min hallhylla i morse. Inte så särskilt inspirerande, eller hur? Visst, sill är gott, men snyggt är det inte. Fick en idé förra veckan när jag gjorde korten med falsk metallglans och lekte med de nya embossingfoldrarna och den idén testade jag idag!
3D-embossing_02

Jag började med att mäta höjden och omkretsen på burken. Jag är lycklig nog att äga en konservöppnare från det stora plastföretaget T, som inte lämnar några vassa kanter efter sig. Har du ingen sådan får du fila eller tejpa kanterna på något sätt så att ingen skadar sig, särskilt om det är barn som ska använda burken (OK, lite yrkesskadad efter drygt 20 år som förskollärare är jag).
3D-embossing_01

Jag skar till en pappersbit i lagom storlek (OBS pappret blev aningens mindre efter embossingen, så ta till en bit extra för skarven. Det är lättare att skära bort i efterhand…) och färgade in med Distress Ink Tea Dye. Hittade en burk till, så jag passade på att fixa båda samtidigt. Nedanstående pappersbit är infärgad med både Tea Dye och Rusty Hinge. Använder du Blending Tool på ett slätt cardstock går det väldigt lätt. Som du ser är det inte på något sätt perfekt och jämnt infärgat, men jag ville ha lite liv, så det var meningen. 🙂
3D-embossing_03

När jag kom till steget att använda embossingfoldern upptäckte jag att min plan inte var helt genomtänkt. Pappret får ju inte plats! Ehhh… bara att testa och se vad som händer om man kör pappret två gånger.
3D-embossing_04

Det var ganska lätt att hitta var jag skulle lägga pappret då jag nästan kunde känna när det låg på rätt plats eftersom jag lät embossingen överlappa lite. In i maskinen igen.
3D-embossing_05

Ja, det syns en liten skarv där kanten tog i, men just på dessa mönster tyckte jag inte att det gjorde så mycket. Det blir ju ändå en skarv där pappret möts när man klistrar fast det och en till, lite mindre synlig, spelar inte mig någon roll. Självklart blir detta olika mycket synligt beroende av vilken embossingfolder du använder, så testa gärna på ett spillpapper först så att du vet.
3D-embossing_06

3D-embossing_07

Dags att få fast korgmönstren på burkarna. Jag valde matt multimedium just för att det är matt och inte glänser om man råkar klistra lite utanför eller så. Använd gärna en speciell limpensel och inte din bästa akvarellpensel. Det är lite svårt att få bort precis allt klister, så jag har alltid en pensel avsedd bara för lim. Det är så tråkigt att få limrester där de inte ska vara (yrkesskada igen). Just detta lim finns i tre olika storlekar. Detta är den minsta och den största.
3D-embossing_08

Fina eller hur? Här syns det tydligt att jag använt Rusty Hinge på den ena men inte på den andra. Föredrar nog den varmare nyansen, men gillar båda.
3D-embossing_09

Lite snyggare i hyllan, eller hur? Nu ska jag bara göra nåt åt plastlådan i bakgrunden också…
3D-embossing_10

 

helena

 

 

 

 

Materiallista:

Cardstock slätt vitt
Distress Inkpads
Blending Tool
Matte Multi-Medium
We R Memory Keepers Next Level Embossingfoldrar – jag använde Woven idag

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Tutorial och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Pennställ med WRMK embossingfoldrar

  1. Pingback: Pennställ med embossingfoldrar | Pandoras ask

  2. Rosa Ahlin skriver:

    Det blev jättefint! Embossingfoldrar är så himla användbara 😀
    Kram Rosa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *