Mini Crazy Cats and Dogs-Tim Holtz

Denna veckan har jag äntligen fått tummen ur att använda mina Mini Crazy Cats and Dogs. Då jag mest gör kort så blev jag väldigt glad när dessa underbara katter och hundar kom i miniformat.
20170223_222139

Här ser ni vad jag har tagit fram för att göra mitt kort, färgläggningen kommer jag göra med Disterss Ink och vattenpensel. Katten vill jag göra i en ”orangefärg” och hunden i brunt, färgerna är ju så lätta att blanda och enklast så smetar man ut lite av varje färg på ditt craftsheet och blanda dem med vattenpenseln tills du är nöjd.

hund

Min hund och katt har jag stämplat med Hero Arts Dye Ink-Black. Dye Ink är bättre att använda om man vill embossa motivet för att Dye Ink är blötare än tex en Pigment Ink som Archival Ink som torkar mycket snabbare. Det jag blev mest glad över var att när man skulle skära ut motiven att det blev så väldigt exakt och snyggt utskurna, det är hög kvalitet på disen och så många man får med i kitet 🙂 .

img_6077a

På insidan har jag tagit ut en backe och det som blivit kvar på mitten efter mina två backar blir det som blir vågigt på båda kanterna. Då min framsida är motiven från New York City så passar ju mina stämplar ”New York” som Kelly Purkey så lämpligt har gjort.

img_6076a

Texterna har jag skrivit ut på min skrivare på ett helt vanligt cardstock(ej för tjockt) och texten heter RockSalt och kanterna har jag svärtat med Distress Ink – Hickory Smoke. Idén har jag fått av min DT-kollega Ulrika och var ju tvungen att prova förstås.

img_6075a

Det färdiga kortet med den coola katten och hunden. Att vara goda vänner katt och hund det finns ju många exempel på det, men tydligen inte dessa två gynnare 😉 .

Material:
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die Set 45/Pkg – Mini Crazy Cats & Dogs
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die Set 45/Pkg – Mini Crazy Cats & Dogs
Lawn Fawn Cutsom Craft Die – Stitched Hillside Borders
Hero Arts Kelly Purkey Clear Stamps 3X4 – New York
Hero Arts Hero Hues Dye Ink Pad – Black
Stampendous Detail Embossing Powder – Clear
Stampendous Detail Embossing Powder – White
Carta Bella Paper Pad 6X6 24/Pkg – Metropolitan Girl
Spectrum Noir Sparkle Pens 3/Pkg – Clear Overlay
3L Crafty Foam Tape Roll Black 3/8″X13ft

Ha en härlig tisdag snart kommer våren och marskatterna 😉 .

karin

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *