Kaisercraft Stencil Posy-En härlig sommarbukett

Denna veckan har jag tagit fram den söta Stencilen Posy från Kaisercraft för att prova  olika ”kletiga”medium/paste/färg och för att använda två olika färger samtidigt på stencilen. Det olika medium som jag använt är Nuvo Mousse, Icing Paste och Akrylfärg.

För att lägga på det här olika Akrylfärgerna har jag valt att använda mig av Tim Holtz borstar inget jag har testat tidigare men det var lätta att jobba med även med akrylfärgerna vilket var en rolig överraskning.

Här ser ni mitt resultat med Dina Wakleys Akrylfärger och det ser ju bra ut innan jag tar bort stencilen spännande att se resultatet när man lyfter stencilen.

Här ser ni att jag först tagit ut lite Nuvo Mousse för att arbeta den lite smidigare innan jag lägger på den på stencilen. Ni ser också att jag har dubbla folie ovan på min Mousse allt för att den inte skall torka. Ett tips som är viktigt att komma ihåg annars blir det inte roligt nästa gång du öppnar burken..

Det här är resultatet av Nuvo Moussen, jag har använt två färger även här och det var lite svårare att få moussen snyggt och precis där jag ville ha den. Runt ytterkanterna har jag använt Disstres Oxide för att rama in mina blommor.

På den svarta bakgrunden har jag använt den fina Icing Paste från Prima, jag har sedan färgat in den Pearl färgade Pastan med Primas Akrylfärg så den en färgen blir rosa. Det här är Mediumet som snabbast torkar tänk på att jobba så snabbt du kan och ta bort stencilen så fort som möjligt och glöm ej att göra rent den direkt.
Texten kommer från Lawn Fawn och det finns även dies som passar perfektl Här gäller det att ta ut Diesen först och sedan stämpla texten annars är det svårt att få texten där man vill ha den.

Här ser ni en närbild på mitt kort med Dina Wakleys Akrylfärg, detta tycker jag var enklast att få färgen där jag ville och så lätt med Tim Holtz borstar.

Ett färgstarkt kort i färger som jag passar bra ihop och som verkligen syns och gör sig bra till den svarta kortbasen som jag valt till detta kortet.

 

Material:
Kaisercraft Mini Designer Templates 3.5X5.75 – Posy
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Magenta
Dina Wakley Acrylic Paint 29ml – Lime
Prima Finnabair Art Extravagance Icing Paste 120ml Jar – Frost/Pearl
Prima Finnabair Art Alchemy Liquid Acrylic Paint 30ml – Magenta
Tonic Studios Nuvo Embellishment Mousse – Triple Berry 830N
Tonic Studios Nuvo Embellishment Mousse – Lemon Sorbet 805N
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Seedless Preserves
Tim Holtz Distress Retractable Blending Brush 2/Pkg
Lawn Fawn Custom Craft Die – Simple Wavy Banners
Lawn Fawn Clear Stamps 3X4 – Wavy Sayings

 

Det här var min blombukett till er denna vecka och så här mitt i sommaren känns det så rätt.

 

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *