Alcohol LIFT-INK

Satt en dag och kikade runt på nätet och blev så inspirerad av ett sätt där några gjorde bakgrunder med alcohol ink och alcohol lift-ink, så jag ville testa detta själv. Förberedde mig första med två papper, ett gloss paper och ett mixed media cardstock, båda i samma storlek mina är ca 14,5  x 11 cm. Jag har använt mig av rangers Gloss paper, några droppar av alcohol ink i ena hörnet och sedan på med blending solution, vickade på pappret lite så att färgen rörde lite på sig och sedan torkade jag det med en Heat tool. Några droppar av nästa färg alcohol ink och upprepade på samma sätt. Så på detta sätt arbetade jag mig över hela pappret och tycker man att färgen blir för stark ta då bara på lite mer blending solution och och låt den rinna runt lite. Nu kommer det roliga du behöver alcohol lift-ink i flaska, lägg en liten sträng av detta överst på gloss pappret och sprider ut lift-inken med en brayer över hela pappret. Lägg nu mixed media cardstocket över gloss pappet och tryck till. Och vips så du fått ett tryck som är betydligt ljusare och mattare än på gloss papret.
På mixed media cardstocken har jag stämplat svamparna med Memento tuxedo black och här är det ju jättebra att ha en stamping tool av något slag, så att man kan stämpla flera gånger på samma ställe. Fåglarna har jag ritat med penna.

När jag använde gloss papret så har jag stämplat med Archival ink jet black. Har satt fast båda bilderna på kortbasen med 3D foam från Stix2 Jumpo roll, det är 20 m på den rullen toppenbra för då räcker den ju ett tag.  Fomen är vit men jag ville ju ha svart foam till den svarat kortbasen. Så målade sidan med min svarta Ilustator penna innan jag satte fomen på baksidan av bilden.

Material:
Ranger Inkssentials Gloss Paper 8.5X11 10/Pkg – White
Dylusions Mixed Media Cardstock 10/Pkg – 8.5X11
Ranger Ink Heat Tool
Tim Holtz Alcohol Ink 14ml – Butterscotch
Tim Holtz Alcohol Ink 14ml – Sienna
Tim Holtz Alcohol Ink 57ml – Blending Solution
Tim Holtz Alcohol Ink Lift-Ink Reinker 14ml
Ranger Gel Plate Brayer – Small
Tim Holtz Travel Stamp Platform 6.5X6.5 – 1711E
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Tiny Toadstools
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Wildflowers
hÄnglar & Wings Clear Stamps – Ascoola Vänner
Tim Holtz Idea-Ology Spiral Bound Sticker Book – Chit Chat
Memento Ink Pad Tuxedo Black
Ranger Archival Ink Pad – Jet Black
Bazzill Cardstock 12X12, 25/Pkg – Orange Peel Black
Bazzill Cardstock 12X12, 25/Pkg – Orange Peel White
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape 10mm x 3mm x 20meter
Spectrum Noir Illustrator 1/Pkg – True Black
Dina Wakley Media Fude Ball 1.5 Pen – Black
Scor-Tape .125X27 Yds

Ha det nu gott och pyssla mycket

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Alcohol LIFT-INK

  1. Inga Larsson skriver:

    Wow , vilka underbara kort, detta måste bara provas,
    Det där med lift-ink på flaska viste jag inte fanns, har ju det i” kakform”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *