ATC-kort med Vårtema

Idag har jag gjort ATC-kort och temat är Rosa kaniner och våren. Som vanligt gäller det fri tolkning och detta är min tolkning och jag tycker att det passar extra bra så här veckan efter Påsk.

Today have I made ATC-cards and the teams for this one is Pink Bunnys and Spring and I think it will fits perfectly the week after Easter.

I

För min ATC-kort har jag gjort en bakgrund med en teknik tillsammans med en vit Crayons-krita som är vattenfast och en stencil. Tricket här är att låta cardstocket ligga ovanpå stencilen och sedan dra den vita Crayon-kritan ovanpå cardstocket för att då få fram mönstret på stencilen under. Inspirationen till detta kommer från en live-sändning av Vicki Boutin där hon visade denna tekniken. Detta var ju första gången och för att testa vilket av mina olika tjocka cardstock som jag har hemma som funkar bäst till denna teknik. Jag testade först tekniken på alla det olika cardstocken för att sedan kunna göra en större bakgrund med den som funkar bäst.

For my background to the ATC-card I have made a technique with a white Crayons that`s waterproof and a stencil. The cardstock is on top of the stencil and then you go over the surface with the white Crayons to get the pattern from the stencil underneath. The inspiration is from Friday Night Live with Vicki Boutin when she did this technique.

Jag kom fram till att det tunnaste cardstocket var det som gav det bästa resultatet med denna tekniken. För att få fram detta resultatet behöver man ta en baby-wipe som inte är för våt och torka av en del av Distress Ink som ligger på toppen. Ett roligt sätt att göra en bakgrund med en stencil på ett lite ovanligt sätt.

The best effect was to use a thin cardstock for this technique. And to make the pattern stand out I have a baby wipe to wipe off some off the Distress Ink.

Här ser ni min ATC-stämpel för baksidorna, som är stämplade med Archival Ink-Black Soot. Jag hade också en lämplig dies med kaniner som jag planerat använt på mina ATC-kort.

Here you have my ATC-stamp for the backside and I have stamped them with Archival Ink-Black Soot. I also had the pefect die with a cute bunny that I plan to use for my ATC-cards.

För mig är våren också snö och April, April så därför ville jag ha snöflingor och även lägga lite snö eller frost på ATC-kortet. Jag valde att använda Sparkle pen och min Glitter Duster som jag fyllt med glitter och sedan sprayat ut det ovan på min Sparkle Pen.

To me the spring is snow before all the things I love with spring is here and I also know that Aprils Fools, So on my card I want to make both snowflakes and frost. I did the frost with sparkle pen and Glitter.

Här ser ni mina färdiga ATC-kort som är rosa kaniner och vår och en härligt vårgrön bakgrund som åtminstonde ger hopp om att våren snart är här.

Those are my ATC-cards with the pink Bunnys and a really spring green background.

Här ser ni en närbild på mitt färdiga ATC-kort och här ser ni verkligen vilken cool teknik det är att använda en vattenfast Crayons den jag har använt är en Neocolor 1.

Here is a close-up on one of the ACT-cards and on this you can see the background pops and it´s a really cool technique to use waterproof Crayons I have used Neocolor 1.

Material:

Tim Holtz Distress Ink Pad – Mowed Lawn

Vicki Boutin Storyteller Stencils 3/Pkg – Radiate

Poppystamps Die – Easter Bunny Egg

Deep Red Cling Stamp 2X3 – ATC Flourish

Ranger Archival Ink Pad – Jet Black

Spectrum Noir Sparkle 3/Pkg – Clear Overlay

Tim Holtz Glitter Duster

Tonic Studios Nuvo Glitter Collection – Ice White 721N

Simple Stories Color Vibe Cardstock 12X12 – Bubblegum

Simple Stories Color Vibe Cardstock 12X12 – Flamingo

Tonic Studios Craft Perfect Mirror Card A4 – Tidal Wave 9771E

Lawn Fawn Dies – Stitched Scalloped Border LF612

Lawn Fawn Dies – Mini Snowflakes LF995

Jag hoppas att detta gav er lite vårinspiration mitt i alla snöflingor och påsk kaniner..

Ha en riktigt härlig onsdag

Det här inlägget postades i ATC och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *