Kort med collage papper

Häromkvällen så strukturerade jag lite i min studio, man kan väl aldrig sluta förbättra och förändra sin hörna? Det tillkommer liksom nytt hela tiden som ska få sin egen plats.😉 då hittade jag några rullar med collage papper från Tim Holtz som jag inte använt på ett tag och ville ha de fina motiven på ett kort. Jag använder inte ofta kladdiga mixed media tekniker på kort men dessa tunna papper är så fina så kort skulle det bli!

Collage medium och spatel för att fästa collage papperna på min kortbas. Torka med Heat Tool ”pistolen”.

Färgade in med både Distress Ink och Oxide dynorna. Lite huller om buller men mestadels inksen i botten och oxiderna ”ovanpå”. Är inte så noga med vart färgerna hamnar utan bara ”kör på”.

För aty ge lyster så använder jag distress Glaze, och mina handtag tog slut så jag limmade på en dutt på en champagne kork😝 Glazen ger ett vaxat intryck och lyfter färgerna och ger djup! Men man ska inte fästa för mkt på sen för det är svårt att fästa på den efteråt. Innan satte jag på Metall flakes i guld från Prima för lite lyx, använder collage medium till det med.

Trimma ner och fäst på cardstock, eller en färdig kortbas. Använd gärna flera lager av papper för att ”rama in”. jag föredrar svart och vitt men man kan ju även ta en färg som går igen i kortet.

Små ”plastdroppar” lite här och där för effekt. Fästs med lim som blir transparent.

Nu utmanarna jag dig att parallellt göra två kort samtidigt, det är kul och de blir aldrig likadana trots att du gör dem samtidigt! Och testa collage papper, så vackra motiv och finns så många olika stilar och storlekar på dem i shopen!

Ha en fin söndag och glöm inte ladda med en stund i din hörna i för kommande arbetsvecka!

Kram Emma

Material lista:

Tim Holtz Sizzix Thinlits Dies – Bold Text #2 665925

Tim Holtz Distress Collage Medium 88ml – Matte

Tim Holtz Idea-Ology Collage Paper 6X6yds – Entomology

Tim Holtz Idea-Ology Collage Paper 6yds – Botanical

Prima Art Ingredients Metal Flakes 150ml – Sparkling

Memory Box Clear Fairy Drops 5gr

Bazzill Cardstock

Distress Ink Pad

Distress Oxide Ink Pad

Tonic Studios Nuvo Media Spatulas 2/Pkg 977N

Det här inlägget postades i Inspiration, Kort och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *