Away We Go…

Jag älskar att resa. Det är vi många som gör. De senaste åren har vi fått stanna hemma pga pandemier och pga hur det ser ut runtom i världen. Men…. Drömma sig bort och planera nästa gång man kanske kan komma iväg kan man göra. Jag är särskilt förtjust i papperskollektioner med resetema eftersom det är på resor jag fotograferar mest.

Nu har jag gjort ett album som kanske bilderna från min nästa resa kan hamna i. Jag föredrar mindre format, då 12”X12” känns för stort och tar mycket plats. Men jag är inte lika bra på att skapa egna album som endel av mina DT-kollegor. Jag måste antingen ha en mall med alla mått och vikningar eller ett färdigt album.

Prima har många ”färdiga” album i chipboard och i olika storlekar. Jag valde Voyage
Målade kanterna i akrylfärg, valde en nyans som jag tyckte matchade min papperskollektion. Dylusions Balmy Night, en härlig mörk blå nyans. Målade inte så noga i mitten på sidorna då jag ändå tänkte klä allt med mönsterpapper.
Kollektionen jag valde är ”Away We Go” från Echo Park.

När albumet torkat ordentligt så är det bara att börja mäta, dubbelmäta och kontrollera igen, vi kan väl säga att i alla fall några papper blev fel tillskurna 😉

Jag använder verkligen allt, till och med loggan i försättsbladet i papperskitet klippte jag ut till en del av framsidan på mitt album.
I albumet sitter 6 rejäla chipboardsidor men det finns plats för fler så skar till några 6”X4 1/4” och bigade en kant på varje.
Satte sedan fast dem med scor-tape. Scor-tape är nog det bästa som finns, sitter stenhårt, äskar scor-tape men man får inte sätta fast fel, då är det kört. 😉
Sen är det bara att börja fästa papper på alla sidor och flikar.
Förutom tejpen så använder jag Distress Collage Matt Medium som lim och foam tape för att få lite höjd på dekorationer.
Min assistent Lilla Fis kollar att jag sköter mig…. fast egentligen är hon nog mest irriterad på att alla delar ligger på hennes plats.
Färdigt album.

Ha en fortsatt fin helg, vi ses om ett par veckor igen. // Katalin

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *