Tag med naturtema

Jag använde min Silhouette för att skära ut en söt liten fågel. Jag färgade in en tag med distresser i olika färger med hjälp av ett infärgningsverktyg. När jag skurit ut fågeln använde jag den först som mask när jag mistade tagen med lite glimmer mist för att man ska se en lite ljusare skugga under fågeln när jag fäst den, sedan målade jag ett lager gesso på fågeln och färgade in den i lite mörkare färger med olika mister och distresser. Tagen stämplade jag med lite swirls (exakt de jag använt hittar jag inte i butiken, men dessa är väldigt lika) och så skrev jag ut ett citat med datorn. Citatet och fågeln fäste jag med 3D-kuddar och så fäste jag ett vackert band i hålet. Tagen kan du köpa färdig eller stansa ut med Tim Holtz Tag and Bookplates.

IMG_5650

Dagens tips. Om du vill skriva ut något på lite finare papper men inte vill slösa ett helt ark. Skriv då först ut på vanligt papper, klipp till en lagom bit av det finare pappret och fäst ovanpå den utskrivna texten eller motivet med dubbelhäftande tejp. Lägg tillbaks pappret i skrivaren igen (åt samma håll, jag märker med ett kryss i ena hörnet innan jag skriver ut första gången) och skriv ut igen. Sen kan du lossa det fina pappret med hjälp av en embossingfön.

Tags är roliga snabba projekt som blir fina presenter som kan anpassas efter mottagaren. Jag använder dem som ett sätt att prova nya tekniker utan att det behöver bli lyckat alla gånger. Roligt är det i vart fall!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tag med naturtema

  1. Karin skriver:

    UNDERBAR!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *